r
Nosalty Logó

Ízes bukta Jolántól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jolán
Ízes bukta Jolántól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Bukta

Kenéshez

Töltelék

Összesen 855 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Bukta

Kenéshez

Töltelék

Összesen 4275 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Bukta

Kenéshez

Töltelék

Összesen 296 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    776.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 855 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.5 g

Zsír

  • Összesen
    145.4 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3882.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    628 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    956 mg
  • Nátrium
    1919 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    660.1 g
  • Cukor
    213 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    371.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    397 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    460 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 4275 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 296 kcal

Hozzávalók

Bukta

Kenéshez

Töltelék

Elkészítés

Bukta

  1. Langyos tejben (pici cukorral) felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Egy nagyobb tálba tesszük a tészta hozzávalóit, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, és annyi tejet öntünk hozzá a gyúrás során fokozatosan, hogy egy közepesen lágy tésztát kapjunk.... Ez kb. 4-5 percnyi gyúrást igényel.
  3. Letakarjuk a tálat, és langyos helyen duplájára kelesztjük (kb 45 perc).
  4. A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, és négyzetekre vágjuk (nekem 16 négyzetre sikerült vágni). Hosszúkás szeleteket vágunk a lekvárból, és a tészta két szélét behajtva felgöngyölítjük szép kis bukta formákra.
  5. Egy 30x25 cm-es magasabb falu tepsit az olvasztott vajjal kikenünk, és szépen belehelyezgetjük a buktákat közel egymáshoz.
  6. A megmaradt vajjal bekenjük a buktákat, és még 20 percig pihentetjük, mielőtt a sütőbe raknánk.
  7. Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük pirulásig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 423
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 32410
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy kedves ismerősömtől kaptam nagyon finom barack és meggy sütésálló lekvárt. Ugyan van lekvárom, de a buktához valljuk be a legjobb... a gyerekeim által " Hitler szalonnának" elnevezett lekvár... Ezzel a lekvárral tényleg szép... olyan igazi, békebeli buktákat tudtam készíteni. Annyira finom lett... Gondoltam, megosztom Veletek... Most amikor e sorokat írom, már csak 3 db van a 16-ból... Hmm... vagyis már csak kettő..:-)

Hozzávalók

Bukta

Kenéshez

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?