Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ízes bukta recept

hozzászólások (44)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A tésztához

A kenéshez

  • 7 g vaj (olvasztott)48 kcal

A tálaláshoz

összesen: 774 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 6 adag *

A tésztához

A kenéshez

  • 40 g vaj (olvasztott)287 kcal

A tálaláshoz

összesen: 4647 kcal

energiatartalom / 100 g *

A tésztához

A kenéshez

  • 2.6 g vaj (olvasztott)18 kcal

A tálaláshoz

összesen: 299 kcal
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (44)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kutyaláb
kutyaláb Sun, 2018-04-01 16:32

Kedves Petra!

Nagyon szeretem a kelt tésztás recepteket. Van egy szalagos fánk receptem, amin soha nem fogok változtatni. A Te bukta recepted is bekerült ebbe a kategóriába. Nagyon köszönöm a remek receptet, már régóta kerestem a jó bukta receptjét és megtaláltam.
Köszönettel,
Rita

Edit64
Edit64 Thu, 2016-06-23 21:25

Hm.... Ezt a receptet választottam, mert tetszett a fotó amit feltettél, s nagyon örülök neki. Köszönöm a receptedet. Azóta többször készült finom bukta. A vaj helyett én zsírt használtam. Finom lett.

Taju
Taju Sun, 2015-09-13 18:17

Ma ebédre megsütöttem, örülök, hogy a sok buktarecept közül a tiédet választottam. Tűzforrón tömtük magunkba...

Calypso
Calypso Sat, 2015-03-28 13:05

Szuper finom lett :-)...a tésztája nagyon könnyű, omlós. Tökéletes recept :)

Kodia1
Kodia1 Fri, 2015-01-02 08:39

A bukták nagyon finomak lettek. A tésztájával könnyű volt bánni, jól kidolgozható volt, sütés után sokáig puha maradt. 18 darab jött ki belőle, legközelebb duplázok :-)

Mazsola és Tádé
Mazsola és Tádé Wed, 2014-01-29 16:11

Tegnapelőtt készítettem el, még ma is jó állagú volt a tésztája, tegnap szuper puha, amelyik nap pedig sütöttem, akkor istennek minősíteném a tésztáját. Már másodszor készítettem buktát ezen recept szerint, és mindenkor nagyon elégedett voltam vele. Szerintem tökéletes. Köszi.

tuba
Tuba / tuba Fri, 2013-12-13 12:50

Szia! Szuper jó a recept, én robotgéppel készítettem a tésztát, anyum féle házi baracklekvárral töltöttem meg, aranyra sütöttem, elképzelni sem tudnék jobbat!!!! Olcsó is, kiadós is, elég is...mi kell még.... :) Köszönöm!

dancika17
dancika17 Sat, 2013-09-28 14:47

Szia!
Köszi a receptet! Nagyon jól sikerült, mondhatni tökéletesen, uhhó a párom meg is tiltotta hogy más nőknek süssek :)
Üdv:
Dani

Cczska
Cczska Thu, 2013-05-30 21:39

Juuuuj:) Nagyon nagyon tökéletes a recept! Puha és könnyű a tésztája! Az összes,nagyon kritikusnak ízlett :) köszi a feltöltését !!! Évi

otromba
otromba Tue, 2013-03-19 09:34

Kedves Petra!A leírásban úgy van,hogy "előmelegített tepsi"!Szerintem sütő akart lenni,amit azért jó volna javítani!
-A másik észrevételem a sütőpapír használatáról:Előmelegítés és grill funkció esetén ne helyezzen sütőpapírt a sütőbe!
-Én is hasonlóan szoktam készíteni az ízes buktát,ami nagyon finom!
-Köszi a receptet!
Derűs szép napokat kívánok!

petra
Petra / petra Tue, 2013-03-19 10:11

Kedves "Otromba",
Köszönöm az észrevételeket, az előmelegített tepsi nyilván elírás volt:-), javítottam is!
Üdv,
Petra

EdesMindegy
EdesMindegy Sun, 2013-02-10 17:23

Kedves Petra!
Ma elkészítettem a receptedet, másfélszeres adaggal. Nagyon finom lett.
Kevés volt a lekvár ezért porcukorral elkevert fahéjjal szórtam meg a maradék kis négyzeteket és így csavartam fel. Bátran ajánlom másoknak is, finom! :)

Köszönöm szépen a receptet, üdvözlettel: EdesMindegy

mangalica
minichef / mangalica Tue, 2012-08-07 14:03

Kedves Petra:)
Én is elkészítettem ezt a buktát. Elkövettem egy nagy hibát... Ne felejtsétek el lekenni olvasztott vajjal a sütés előtt! Még így is finom lett, de a tetejük nem lett az az igazán pihe-puha. Nem egy pepecselős recept (leszámítva amíg téglalapokra vágod, megkened, összehajtogatod a kész tésztát). Köszi!

nagy marika
nagy marika Sun, 2012-06-17 01:40

A TEGNAP MEG SUTOTTEM ,2 VAN MEG BELOLLE NAGYON JO A RECEPT , FINOM PUHA LETT.EGY KICSIT VALLTOZTATTAM RAJTA HOZZA ADTAM EGY KANAL VANILIAS CUKROT ES BELE RESZELTEM EGY CITROM HAJAT, EZ ELETEM ELSO LEKVAROS BUKTAJA, NAGYON JOL SIKERULT ,MERT NAGYON JO A RECEPT.

KOSZONOM SZEPEN!

mokaficek
mokaficek Fri, 2012-03-09 10:56

Tegnap megsütöttem,de dupla mennyiségből.Nagyon puha és isteni finom volt!Ma újabb adag vár rám!

zso79
zso79 Mon, 2011-09-12 12:55

Megsütöttem, 17 db jött ki belőle.
Nagyon tuti recept!!!!
Köszönet érte!!! :)

tommy88888
tommy88888 Tue, 2012-02-14 17:33

Én mindent másfélszeresen raktam bele, és így lett az átlagos "gáztepsi" tele! Nagyon finom lett!!!!!!

petra
Petra / petra Thu, 2011-01-27 08:19

nem hajtottam be a végeket, mert szorosan egymás mellett sültek a tepsiben

BrigiKE25
BrigiKE25 / BrigiKE25 Wed, 2011-01-26 23:27

Igen, azt láttam, de nem kell behajtani a végeket, vagy valami hasonló? Egyébként köszönöm a gyors választ!

petra
Petra / petra Sat, 2011-01-22 20:40

szia Brigike25,
az elkészítés 6. pontjában találod, hogyan kell tölteni, hajtogatni a tésztát
üdv,
petra

BrigiKE25
BrigiKE25 / BrigiKE25 Sat, 2011-01-22 18:50

A vélemények és a hozzávalók alapján erre a receptre esett a választásom. Már csak annyi a problémám, hogy milyen technikával kell buktaformát összehozni? Nagyon hálás lennék annak, aki a segítségemre lenne! Előre is köszönet!

Erzsómama
Erzsómama Thu, 2011-01-20 10:38

Szia!
Ma megsütöttem :) nagyon finom lett. nekem is 18 db isteni buktám van, de nem sokáig:)
legközelebb dupla adagot kell készitenem!
Nagyon jóóóó a recept, könnyű a tészta. Köszönet a receptért!!! :):):)
További szép buktás napot!!!!!!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-11-18 20:14

Munkahelyemen kinéztem a receptet, a hozzávalói alapján esett rá a választásom. Isteni finom, és nagyon puha lett. Nekem van dagasztógépem, beledobáltam a hozzávalókat és 5 perc alatt hólyagosra gyúrta. Aztán betettem a sütőbe 30fokra, így csak 45 percet kelesztettem. Annyi, hogy nekem csak 18 darab jött ki, mondjuk ez köszönhető a tré nyújtási technikámnak is.
Legközelebb dupla adagból fogom csinálni, hogy jó nagy bukták legyenek belőle. Ezer köszönet érte!

bAbszalma
bAbszalma / bAbszalma Wed, 2010-09-15 07:21

Irtó finom lett, a pasim teljesen odavolt! Amikor kiöntöttem a kelesztőtálból a tésztát, az volt ám a katartikus élmény! Jól lehetett dolgozni vele, és a végeredmény is tökéletes lett. (a maradékot most reggelizem)! Köszönet érte

eri4465
eri4465 Fri, 2010-09-03 07:57

Tegnap megsütöttem. Tökéletes lett! Köszi a receptet.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-05-19 17:35

Kata86 2009-12-28 14:38Kedves Petra!
Mi az a sikér?

Amikor finom a bukta. :)

petra
Petra / petra Wed, 2009-12-30 13:52

Kedves Kata,
itt találsz egy rövid leírást róla:
http://www.gork.hu/Kenyersutes/K_lisztek.htm#Mi_a_sikér
üdv

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2009-12-28 13:38

Kedves Petra!
Mi az a sikér?
Üdv.:Kata

tucsike
tucsike Tue, 2009-09-22 13:30

Megsütöttem, szilvalekvárral töltöttem meg. Nagyon finom, puha, csak a sót felejtettem ki a tésztájából. Köszönöm a receptet, máskor is meg fogom sütni.

774
finomliszt 500 g
sikér 1 ek
tej 3 dl
élesztő 25 g
cukor 4 ek
1 csipet
tojássárgája 2 db
vaj 80 g
lekvár/ dzsem 500 g
vaj 40 g
porcukor 2 ek