r
Nosalty Logó

Ínyenc, kukoricás, tepsis csirkemellkoszorú

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Ínyenc, kukoricás, tepsis csirkemellkoszorú
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 591 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3544 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 183 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1158.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    510 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    214.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    438 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    717 micro
Összesen 591 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    262.5 g

Zsír

  • Összesen
    238.5 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1541 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6951.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    1662 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    431 mg
  • Foszfor
    3058 mg
  • Nátrium
    1511 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1288.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1917 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    759 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    82 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    1123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1680 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    2627 micro
  • β-crypt
    244 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4302 micro
Összesen 3544 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet megtisztítjuk, megmossuk, kisebb kockákra vágjuk. Egy lábasban a vajat és az olívaolajat felmelegítjük, beleöntjük a húst, megszórjuk ételízesítővel és a borssal, s addig pároljuk, sütjük, míg a leve el nem párolog (a hús vizet ereszt), majd hagyjuk hűlni.
  2. Amíg hűl a hús, a petrezselymet megmossuk, leveleit letépkedjük, apróra vágjuk. Én egy pohárban, ollóval szoktam felaprítani - csak egy tipp. Összekészítjük a további hozzávalókat.
  3. A füstölt sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük, a sütőedényt kivajazzuk (nem liszteztem, mert jénaiban sütöttem), néhol lehet darabosan hagyni. Ekkor bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra, előmelegítjük - alsó/felső állásban. Egy nagyobb tálban először a lisztet kavarjuk ki csomómentesre a tejföllel - először kevéssel, majd apránként a többit -, ezt követően hozzáadjuk a tárkonyt, a felaprított petrezselymet, az egész tojásokat és a 3 csipet sót, összekavarjuk.
  4. Ezután a reszelt füstölt sajtot, a kukoricát (levét leöntjük róla) adjuk hozzá, összekavarjuk. Ehhez végül az elősütött húst - szaftjával együtt - adjuk a tejfölös masszához, s összekavarjuk. Az így elkészült húsos masszát beleöntjük a kivajazott sütőedénybe, eddigre fel is melegedett, s mehet is sütkérezni a sütőbe!
  5. Amíg sül, lereszeljük a trappista sajtot nagy lyukú reszelőn. 25 perc sülés után kivesszük a tepsit, megszórjuk a tetejét sajttal, s visszatesszük sülni.
  6. Addig sütjük, amíg a sajt szép színt kap a tetején. Összességében kb. 45 perc alatt lesz készen - de figyeljünk rá, mert sütőfüggő, nekem ennyi időt vett igénybe a sütés. Ha készen van, a sütőt kikapcsoljuk, kivesszük a tepsit, állni hagyjuk. Majd tetszőlegesen lehet szeletelni, darabolni, tálalni. (Nem csak ennyi szelet lett belőle!)
  7. Lehet önmagában fogyasztani salátákkal - de csak magában is finom, ekkor 4-6 adagra elég. Azonban készíthetünk mellé egyéb köretet - rizs, burgonyapüré, ki, mit szeret -, ekkor több személyre elegendő. Ebédre, vacsorára, akár ünnepi alkalmakra is készíthetjük! Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható és isteni finom! Mi mindenhogyan imádjuk! :) Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! Nem fogja megbánni!!!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x5
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 348
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4462
  • Feltöltés dátuma: 2019. augusztus 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mert imádjuk....mert isteni finom....mert gyors, egyszerű elkészíteni.....régi, nagy kedvencünk.....régi, saját találmány :)…...ajánlom a finom ízek kedvelőinek kipróbálásra :)…..

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?