Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Indiai ihletésű feketelencse-főzelék recept

hozzászólások (7)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A főzelékhez

A sárgarépafasírthoz

összesen: 602 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 3 adag *

A főzelékhez

A sárgarépafasírthoz

összesen: 1808 kcal

energiatartalom / 100 g *

A főzelékhez

A sárgarépafasírthoz

összesen: 107 kcal

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Sun, 2013-04-14 18:20

Én nagy lencsefogyasztó vagyok, gondoltam, megosztok veled pár jó tapasztalatot: ha sótlan vízben főzöd a lencsét (és bármilyen más hüvelyest), sokkal gyorsabban megfő. Az ízesítés pedig sokkal intenzívebb lesz, ha az általad is használt pasztát, fűszereket megpirítod egy kevés olajban, és ezt az olajos keveréket teszed az ételbe.
Szuper recept egyébként, tetszik a répás fasírt is! :)
üdv,
Zilka

Selectfood
Selectfood / Selectfood Mon, 2013-04-15 08:23

Kedves ZilkaZil!

Köszönöm a tanácsokat, nem tudtam, hogy gyorsabban megfőnek a hüvelyesek sótlan vízben. Feltétlenül kipróbálom!
A fűszerpirítást ismertem, használom is - főként indiai ételekhez - de ehhez most pont nem tettem. Bár én nem olajban, hanem szárazon szoktam pirítani. ;) Illene ebbe a főzelékbe is, de így is igazán jóízű volt.
Örülök, ha tetszik!

szia

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Tue, 2013-04-16 15:39

A fűszereket én is szárazon pirítom, csak a nedves cuccokat nem, mint a gyömbér, fokhagyma :)
A sótlan főzés eredményességét, igaz, még sosem mértem ponosan, de nagyon sok szakácskönyvben olvastam, és nagy lencsefogyasztó ismerőseim is mind javasolták. Főleg a puhább fajtákra igaz, mint a vörös-, sárgalencse stb.

üdv, Zilka

602
lencse 160 g
víz 8 dl
0 ízlés szerint
fokhagyma 12 g
gyömbér 12 g
paradicsomszósz 2 ek
garam masala 1 ek
chili 0 ízlés szerint
joghurt 165 g
finomliszt 3 evőkanál
tojás 1 db
kenyér 1 szelet
müzli 20 g
sárgarépa 200 g
parmezán sajt 30 g
zöldborsó 30 g
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
cayenne bors 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 2 ek
olívaolaj 0.5 dl