r
Nosalty Logó

Indiai fűszerezésű rizsleves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Turmix
Indiai fűszerezésű rizsleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 272 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1092 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 39 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    618.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    650 micro
  • β-karotin
    1769 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1187 micro
Összesen 272 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1183.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    525 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    222.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    2472.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    698 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    685 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2598 micro
  • β-karotin
    7074 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4748 micro
Összesen 1092 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    0.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    93 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 39 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst alaposan megmossuk, legalább 7-szer (Rudi szakács alapján), és lecsurgatjuk.
  2. A sárgarépát, petrezselyemgyökeret megtisztítjuk, megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk (vághatjuk kiskockára vagy karikára is, de én most rá vagyok kattanva a gyufaszál zöldségre, most tudtam meg a testvéremtől, hogy julienne-nek hívják ezt a technikát, de ezek ¼ julienne-nek).
  3. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk és felaprítjuk, a fokhagymát megtisztítjuk és fokhagymanyomón áttörjük.
  4. A gyömbér héját levágjuk és apróra vágjuk, vagy lereszeljük.
  5. Az olajat/vajat felmelegítjük, beledobjuk a fűszereket és lassú tűzön pirítjuk, akkor jó, ha a szegfűszeg kezd szétnyílni.
  6. Hozzáadjuk a hagymákat és kicsit megfonnyasztjuk, majd beletesszük a rizst és folyamatosan keverve üvegesre pároljuk.
  7. Beledobjuk a babot, borsót és folytatjuk a párolást, majd felöntjük vízzel (itt nem írok mennyiséget, mert mindenkinek más a levessűrűség iránti igénye), beletesszük a kurkumát, fahéjat, sót és lefedve kb.15 perc alatt lassú tűzön készre főzzük. Ha gyufaszálra vágtuk a zöldséget csak a főzés felénél tegyük bele, mert a hátralévő időben megpuhul, ha nem, a babbal, borsóval együtt kezdjük el főzni.
  8. A végén beállítjuk az ízeket, és megszórjuk frissen őrölt borssal és chilivel.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 127
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8834
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 11.

Ajánló

Mindenkinek ajánlom, aki szereti az édes, sós, csípős, enyhén fanyar ízek kombinációját. Aki nem tudja, hogy szereti-e feltétlenül próbálja ki! A szegfűszeget halásszuk ki a levesből (erre még mindig nincs technikám), mert nem biztos, hogy szeretjük, ha ráharapunk.

Receptkategóriák

Kövezzenek meg, de a rizslevest nem szeretem, ennek okán, mint étel nálunk nem létezik. Indiai fűszerezésű rizsköretet készítettem, amiből maradt és azon gondolkodtam, mi is legyen vele. Reggel még fasírtokat akartam belőle sütni, de dél fele már inkább levest vízionáltam. Végül megszületett ennek a levesnek a prototípusa. Mivel maradékból készítettem, így újabb adag fűszert pirítottam, a borsót és sárgarépát megpároltam, beletettem a rizst és felengedtem vízzel, és összefőztem. Teljesen felülmúlta a várakozásaimat,  rögtön tudtam, hogy egy újabb leves került be a kínálatomba.  Azóta többször elkészítettem, szerintem elképesztően finom és a többieknek is bejött.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek