Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Illatos sókéregben sült makréla recept

hozzászólások (7)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 754 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 2 adag *

összesen: 1507 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 46 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-10-24 18:31

Kedves Petra!
Ma elkészítettem ebédre a makrélát. Igaz, édesköménymag helyett (nem volt itthon) őrölt szerecsendiót használtam, de így is nagyon finom lett: ízletes, omlós. Csak egy probléma akadt: nagyon sós lett a külseje, a gyerekek azt mondták, mossam le. Lekapargattam a sós bőrt, így már mindenkinek ízlett, bár egy kicsit sós maradt (sósabb, mint szeretném). Mit ronthattam el?
Üdv: Kisördög

zalaiorsi
zalaiorsi Thu, 2010-03-04 12:51

Én édesvízi pisztrángból készítettem, és kicsit kombináltam AzEszter Karácsonyi lazac recepjével (http://www.nosalty.hu/karacsonyi_lazac_recept_7212) és a sóba nem csak egy egész tojást hanem még két tojásfehérjét is raktam és olyan finom lett hogy tyűűűű. Nem gondoltam volna!! :))) Kicsit féltem hogy mivel a hal be van zárva ebbe a sokéregbe nagyon "halizű" lesz (olyan mint amiért a rántott halat a mai napig nem szeretem) de nem!! Isteni volt, omlós, nem száraz és tökéletesen átsült! Még a bőre is isteni volt, pedig azt hittem az túl sós lesz majd. Bátran ajánlom mindenkinek! (Van egy olyan érzésen hogy az olívaolaj amivel megkeni az ember mielőtt rárakja a sót, az akadályozza meg hogy hozzáragadjon, mert nekem tökéletesen lejött)
Köszönöm a receptet, felvettem a "minden hónapban legalább egyszer elkészítendő ételek" listájára :)

petra
Petra / petra Fri, 2009-11-13 11:12

szia! Én még tavaly készítettem valamikor ezt a halas fogást, de nem emlékszem rá, hogy nekem lett volna ilyen problémám..feltörtem a sóburkot és szépen kijöttek egészben.
Legközelebb próbáljátok meg, hogy kicsit pihentetitek/ hűlni hagyjátok az egészet, mielőtt lebontjátok a burkot, hátha segít.
szép napot,
Petra

Dius84
Dius84 Fri, 2009-11-13 11:53

Köszi, megpróbáljuk. A türelem nem erényünk, ha főzünk. :-D

Üdv,
Dia

Dius84
Dius84 Fri, 2009-11-13 10:57

Kedves Petra!

Elkészítettük, finom is lett. Csak egy apró problémánk akadt: a halak beleragadtak a sóba. :-)
Van ötleted, hogy mitől lehet?
( Azért darabokban megeszegettük :-))

754
makréla 1 kg
200 dkg
citrom 1 db
narancshéj 1 narancsból nyert
édesköménymag 10 g
tojás 1 db
olívaolaj 2 ek