r
Nosalty Logó

Icus féle májpástétom

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Takcsi
Icus féle májpástétom
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
hidegkonyha
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 514 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 5133 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 233 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    554 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1048.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    518 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11990 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    54 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    741 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11990 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 514 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    270.8 g

Zsír

  • Összesen
    419.7 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    180 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    88 g
  • Koleszterin
    5540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10486 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    773 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    308 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    3587 mg
  • Nátrium
    5178 mg
  • Réz
    60 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1404.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119895 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    543 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    85 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7410 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119895 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 5133 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    477.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5456 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5456 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 233 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A 1,5 dl olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát. Erre rátesszük a májat, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel. Készre sütjük (nem szabad kiszárítani, de süljön át rendesen).
  2. Közben elkészítjük a zselatint (3 dl vízben feloldjuk). A megsült májat ledaráljuk vagy turmixoljuk, ezután hozzáöntjük az elkészített zselatint, a balzsamecetet és a libazsírt (ha szeretnénk kicsit pikánsabbá tenni, ilyenkor tehetünk hozzá 2-3 füstölt kockát).
  3. Egy jénai tálat kibélelünk szalonna szeletekkel, belesimítjuk a masszát, és a tetejét is befedjük szalonnával.
  4. A tálat vízzel töltött tepsibe állítjuk, és a sütőbe tesszük. 160-180 °C fokon (kb. 40-50 perc) megsütjük, amíg a szalonna szép pirosra sül. Ha kész kivesszük, és kissé lesúlyozva, hideg helyen másnapig állni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 8807
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Takcsi 2 recept

Elővettem egy régi barátunk (Icus) receptjét, mert a CBA-ban akciós volt a hízott kacsamáj. No meg azért, mert régen csináltam, és már hiányzott az íze. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek