r
Nosalty Logó

Hűtőben kelt házi fehér kenyér

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
VnéEdit
Hűtőben kelt házi fehér kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
240 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 727 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2907 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1539.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    1173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 727 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6158.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    880 mg
  • Nátrium
    4692 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    576.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    589.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    452 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 2907 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    477.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát nem kell dagasztani. A liszthez hozzákeverjük az élesztőt, a sót, hozzáadjuk az olajat, majd a langyos vizet, és összekeverjük.
  2. Az összeállított tésztát egy tálba tesszük, és konyharuhával letakarva hűtőbe tesszük este. Reggel már süthetjük.
  3. A hűtőből kivéve kissé átgyúrjuk, és gömbölyűre formázzuk. Egy hőálló tálat sütőpapírral kibélelünk, és a tésztát beletesszük. Tetejét késsel 3 helyen kissé bevágjuk.
  4. Vízzel lespricceljük a kenyeret, az edény falát és a hőálló tál tetejét is, és az edény tetejét ráhelyezzük. 240 fokra beállítjuk a sütőt, és az edényt betoljuk a hideg sütőbe. Amikor a sütő elérte a kellő hőfokot, onnantól számítva még 60 percig sütjük.
  5. Az idő elteltével kivesszük, újból lespricceljük vízzel a tetejét, és még jó 10 percig sütjük. Sütőfüggő, ajánlatos ellenőrizni, hogy a közepe átsült-e.
  • Sütés hőfoka: 240 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 5294
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 18.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

A Rupáner konyhában találtam a receptet. Ma ki is próbáltam, nagyon finom lett. A pékségben nem kapunk ilyen finom kenyeret. Ajánlom mindenkinek!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!