r
Nosalty Logó

Húsvéti tojáspástétom variációk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
Húsvéti tojáspástétom variációk
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Az 1. változathoz

A 2. változathoz

Összesen 379 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Az 1. változathoz

A 2. változathoz

Összesen 3019 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Az 1. változathoz

A 2. változathoz

Összesen 272 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 379 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    87.8 g

Zsír

  • Összesen
    270.2 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    2561 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3080.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    541 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    1162 mg
  • Nátrium
    1061 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    551.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2740 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    522 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    1816 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2663 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    924 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2151 micro
Összesen 3019 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 272 Kcal

Hozzávalók

Az 1. változathoz

A 2. változathoz

Elkészítés

Az 1. változathoz

  1. 1. változathoz: A tojásokat sós vízben keményre főzzük (az újraforrástól számítva kb. 10-12 perc), majd hideg vízben kicsit lehűtjük.
  2. Sűrű besamelt készítünk: a vajon kicsit átforgatjuk a lisztet, és felöntjük forró tejjel, kiforraljuk és csomómentesre keverjük.
  3. A tojások sárgáját habosra keverjük a szoba hőmérsékletű vajjal, és a kihűlt mártással. Ízlés szerint ízestítjük sóval, borssal és mustárral.
  4. A tojások fehérjét apró kockára vágjuk, és a tojássárgás résszel alaposan összekeverjük. Hűtőben pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek, de tálalás előtt fél órával vegyük ki, így kenhetőbb lesz.
  5. 2. változathoz: A tojásokat az első pont szerint megfőzzük.
  6. A tojások sárgáját elkeverjük a margarinnal, és hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a felaprított petrezselyemzöldet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  7. A tojások fehérjét villával összenyomkodjuk, és a tojássárgás részhez keverjük. Jól behűtve tálaljuk.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 168
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 20238
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvéti tojáspástétom variációk
A kis gasztronauta 142 recept

Édesanyám mindig margarinnal készíti a tojáspástétomot. Bár nagyon szeretem az ő verzióját is, nem szeretek margarint használni. Kipróbáltam ezért vajjal helyettesíteni, de kevésbé volt kenhető és krémes, ezért lyukadtam ki erre a besamelles verzióra, nekünk nagyon ízlett.

Hozzávalók

Az 1. változathoz

A 2. változathoz

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek