r
Nosalty Logó

Húsvéti spenóttorta gazdagon

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Húsvéti spenóttorta gazdagon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1109 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 4431 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 193 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    65.5 g

Zsír

  • Összesen
    72 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3824.5 g
  • Cink
    328 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    752 mg
  • Vas
    255 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    824 mg
  • Nátrium
    1495 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    275.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    740 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    396 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    151 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    355 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4613 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10309 micro
Összesen 1109 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    262.2 g

Zsír

  • Összesen
    288 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1536 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15298 g
  • Cink
    1313 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    3007 mg
  • Vas
    1018 mg
  • Magnézium
    433 mg
  • Foszfor
    3295 mg
  • Nátrium
    5982 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1103.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2960 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    335 micro
  • K vitamin:
    1585 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    604 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    809 micro
  • Kolin:
    1123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1421 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18453 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41235 micro
Összesen 4431 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    665.4 g
  • Cink
    57 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    803 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1794 micro
Összesen 193 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A 2 ek olívaolajon megdinszteljük a lereszelt fokhagymát pár másodperc alatt,majd rátesszük a kiengedett spenótleveleket, és pár perc alatt elforraljuk a levét. Közben sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk az őrölt szerecsendióval. Kihűtjük.
  2. A sajtokat lereszeljük külön-külön. 4 tojást megfőzünk keményre kevés sóval és 1 kk ecettel.
  3. Ha a tésztánk mélyhűtött, kiengedjük.
  4. Ha kihűlt a spenótunk, hozzákeverjük az áttört tehéntúrót, a lereszelt parmezánt, a fél doboz tejfölt, 2,5 db tojást. (A fél tojással majd a tetejét kenjük le.)
  5. Egy tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral vagy vékonyan kivajazzuk vagy olajozzuk.
  6. A tészta kb 2/3-át beletesszük a tortaformába úgy, hogy az oldalán is legyen tészta a formának. Belesimítjuk a spenótos-túrós massza felét. Ezt megszórjuk a reszelt mozzarella sajttal. Erre ráterítjük -hogy mindenhol befedje- a tarja szeleteket.
  7. A keményre főzött tojásokat megpucoljuk, felkarikázzuk. Szépen rásorakoztatjuk a tojáskarikákat a tarjára, majd megszórjuk a kecskesajttal. Ezt befedjük a spenótos-túrós massza másik felével. Erre rátesszük a maradék tésztát, és a tészta találkozásoknál eldolgozzuk. Megszurkáljuk villával, és lekenjük az enyhén felvert fél tojással.
  8. Hideg sütőbe téve 160 fokon kb 60 percet sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, alufóliával fedjük le. (Én kb 30 perc után lefedtem, és az utolsó 10 percnél levettem még az alufóliát.)
  9. Ha megsült, kivesszük a sütőből, és a tortaformával rácsra tesszük. 10 percet pihentetjük, majd éles, hosszabb késsel óvatosan körbevágjuk, és leszedjük róla a csatos tortakarikát. Majd óvatosan alányúlva lapos kiszedő kanállal tálra tesszük. (Én két lapátot használtam, de az is igaz, hogy a Férjem addigra már egy nagy szelettel megkönnyítette a spenóttorta tálra szedését.)
  10. Melegen, hidegen egyaránt nagyon finom étel.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3230
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvéti spenóttorta gazdagon
Gonoszka1 428 recept

Igaz, hogy a Húsvét még csak egy hét múlva lesz (mire megjelenik a receptem már annyi idő sem), de úgy gondoltam, hogy most is elkészítem vacsorára. Nagyon finom étel, mindenkinek csak ajánlani tudom, aki szereti a spenótot, de annak is, aki nem, hátha ezzel az elkészítési móddal megkedveli. De azt elmondhatom, hogy aki eddig megkóstolta, az nagyon-nagyon finomnak találta, és elkérte a receptet. A húsvéti ünnep egyik finom fogása lehet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek