r
Nosalty Logó

Húsvéti sonkalé-leves krumplinudlival

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
TIBIAPU
Húsvéti sonkalé-leves krumplinudlival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Leves

Krumplinudli

Összesen 262 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Leves

Krumplinudli

Összesen 2103 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Leves

Krumplinudli

Összesen 33 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    415 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1547 micro
  • β-karotin
    3972 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    503 micro
Összesen 262 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    65.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2659 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    434 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    1216 mg
  • Nátrium
    476 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    429.5 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1219.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3317 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    258 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    836 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    483 micro
  • Kolin:
    446 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    12378 micro
  • β-karotin
    31777 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    4024 micro
Összesen 2103 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    203 micro
  • β-karotin
    522 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 33 kcal

Hozzávalók

Leves

Krumplinudli

Elkészítés

Leves

  1. Vigyázat! Sem a krumpli, sem a nokedli, sem a zöldség főzőlevébe ne rakjunk sót, mert a sonkalé, amivel kezdünk, túl sós és eleve hígításra szorul!
  2. A sonkalébe belerakjuk egy húsleves alapjait (eszedbe ne jusson leveskockát rakni, mert az elsózza az amúgy is sós levet): fej hagyma, sárga- és fehérrépa adagot. Ha a levünk NAGYON sós, főzzünk bele 2-3 egész krumplit, ami elvesz belőle, de ezeket ne használjuk fel a nokedlihoz. Felfőzzük 1 órát.
  3. Mikor elzárjuk a hőt, beledobjuk az apróra vágott petrezselyem zöldjét.

Krumplinudli

  1. 1 kg burgonyát hajában megfőzünk, lehűtve megpucoljuk, áttörjük, 30 dkg finomliszttel és 2 tojással (2 tojás és 30 dkg liszt kicsit keményebb nudlit ad, az egy tojás kicsit kevesebb liszttel, lágyabbat, úgyhogy ízlés szerint) átgyúrjuk (ha a sonkaleveshez csinálom, nem rakok bele sót egyik lépésnél sem).
  2. Hosszú, kisujjnyi vastag csíkokra elnyújtjuk, és késsel centis "párnácskákra" szaggatjuk, majd lobogó, forró vízben kis adagokban megfőzzük (nem kell neki sok, amint feljön a felszínre, jó).
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4609
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvéti sonkalé-leves krumplinudlival
TIBIAPU 15 recept

Anyósom kedvenc húsvéti levese. A sonka főzőlevének gazdaságos felhasználása. Sok verziót kipróbáltunk, mindegyik jó. Lehet a krumplinudlikat külön vízben kifőzni vagy a sonkalében is, ha a sonkalében főzöd, akkor az egész lé zavarosabb, krémesebb lesz és jobban krumpli(leves) ízű, de mindenféleképpen a nokedliket ki kell szedni, és külön tálalni. Nem szabad a lében hagyni, mert szétáznak (ha csak nem duplázod meg a tojást, de akkor is ázott tészta lesz). Még egyszer: Vigyázat! Sem a krumpli, sem a nokedli, sem a zöldség főzőlevébe ne rakjunk sót, mert a sonkalé, amivel kezdünk, túl sós, és eleve hígításra szorul!

Hozzávalók

Leves

Krumplinudli

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?