r
Nosalty Logó

Húsvéti nyuszi - foszlós kalácsból

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Húsvéti nyuszi - foszlós kalácsból
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 385 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3067 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 291 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 385 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.8 g

Zsír

  • Összesen
    79.7 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    960 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2102.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    489 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    985 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    497.8 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    717 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    478 micro
  • Kolin:
    707 mg
  • Retinol - A vitamin:
    703 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    990 micro
Összesen 3067 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 291 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, 1 dl-ben elkeverünk 1 kk cukrot és az elmorzsolt élesztőt, megvárjuk, amíg az élesztő felfut.
  2. A lisztet tálba szitáljuk. A maradék 1,5 dl tejben elkeverünk 1/2 kk sót, a cukrot, hozzáadjuk még a tojássárgákat, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat.
  3. Mindezt a liszthez keverjük, hozzáadjuk a felolvasztott vajat, majd a robotgép dagasztóspiráljával fényesre-hólyagosra kidolgozzuk (viszonylag kemény, rugalmas tésztát kapunk).
  4. A tetejét meghintjük liszttel, és konyharuhával letakarva langyos helyen kétszeresére kelesztjük (25-30 perc).
  5. Ha megkelt, a tésztát lisztezett munkalapon erőteljesen átgyúrjuk, és megmérjük. 16 egyforma darabra vágjuk. Mindegyik darabból lecsippentünk egy kicsit, és gombóccá gyúrjuk, ez lesz a nyuszi farka.
  6. Hengert formázunk a tésztadarabból (kb. 20 cm). Gondolatban három részre osztjuk, a két szélső rész tovább hengergetjük, elvékonyítva ezzel. Ügyeljünk, hogy a középső rész kerekded maradjon eközben. A két "fület" megsodorjuk egymás körül. A kis gombócot, ami ehhez a tésztadarabhoz tartozik tojásfehérjével bekenjük, és a "helyére" ragasztjuk! :) Ha van otthon decorcukor, akkor azzal díszíthetjük a nyuszink farkát (az eredeti ötlet így nézett ki, sajnos nekem nem volt).
  7. A megformált kalácskákat egymástól tisztes távolságra sütőlapra rakjuk (sütés közben jócskán megnőnek:)), és konyharuhával letakarva 15-20 percig ismét kelni hagyjuk. Megkenjük tojássárgával.
  8. 200°C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7122
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 21.

Ajánló

A karakteres ízű főtt sonka kiváló kiegészítője...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az formázás ötlete TücsökBogártól származik... És teljesen "odavagyok" érte!!! :))) A jól bevált foszlós kalács alapreceptemet használtam, amit a húsvéti madárkáknál is. Elkészíteni is öröm volt, az íze pedig nem okoz csalódás! :) Áldott ünnepet kívánok Nektek!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek