r
Nosalty Logó

Húsvéti nyuszi briós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Angyalka93
Húsvéti nyuszi briós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 710 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2843 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 289 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    454.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 710 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.9 g

Zsír

  • Összesen
    68.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1816.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    433 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    806 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    474.1 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    134 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    645 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    375 mg
  • Retinol - A vitamin:
    612 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    384 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    552 micro
Összesen 2843 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. 1 dl langyos tejbe morzsoljukaz élesztőt, hozzáadunka cukorból 1 kiskanálnyit, felfuttatjuk.Egy tálba tesszüka lisztet, hozzáadjuka felfuttatott élesztőt, a cukrot, sót, tojássárgáját, olvasztott margarint,maradék tejet.
  2. Jól összegyúrjuk, sima tésztává dagasztjuk. Ha kész, tetejét meghintjükkicsi liszttel, majd konyharuhával letakarva meleg helyen 20-25 percig kelesztjük.
  3. Kelesztés után picit átgyúrjuk, majd ismét 30 percig kelesztjük.
  4. Mikor megkelt, 5 dkg-os darabokat vágunk, kis zsemleformákra gyúrjuk, letakarjuk konyharuhával, és 10 percig pihentetjük.
  5. Ezután ujjnyi vastagságúra sodorjuk, lecsippentünka végeiből. Az egyik végéből nagyobbat anyuszi fejének,a másik oldalból pedig kisebbet a nyuszi farkának.
  6. A kígyóvá sodort tésztát csiga alakúra tekerjük. A kisebb lecsípett tésztából kis gömböcöt csinálunk. Ez lesz a nyuszi farka. A nagyobb darabot kicsit kilapogatjuk, és a fülei közötti részt késsel kivágjuk. A nyuszi szeméhez mazsolát használunk.
  7. A megformázott nyuszikat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük,és megkenjüktojásfehérjével. 10 percig pihentetjük, majd ismét megkenjüktojással.
  8. Megszórjukcukorral, és 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4212
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angyalka93 6 recept

Anyukámmal húsvét előtt azon gondolkodtunk, milyen sütit lehetne készíteni, aminek húsvéti hangulata van. Kitaláltuk, hogy sütünk brióst, de nem hagyományos formában. Aztán egyszer csak kialakult a nyuszi forma belőle, és utána már így csináltuk a többi brióst is.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek