r
Nosalty Logó

Húsvéti batyu Évi nénitől

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Évi néni
Húsvéti batyu Évi nénitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 629 kcal
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1887 kcal
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 213 kcal
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    32.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    508 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1380.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    993 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    402 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    514 micro
Összesen 629 kcal
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    97.7 g

Zsír

  • Összesen
    112.9 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1523 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4140.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    741 mg
  • Nátrium
    2980 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    343.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    615 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    1205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    610 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1541 micro
Összesen 1887 kcal
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    466.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kicsomagoljuk a szobahőmérsékletű leveles tésztát, és 6 egyenlő kockára vágjuk, széleit megkenjük nyers tojással.
  2. A tészta egyik felére fektetünk egy szelet sonkát, megkenjük mustárral, ráfektetünk egy tojást, aminek a tetejére kevés tormát teszünk, majd beborítjuk egy újabb szeletke sonkával.
  3. A tésztába burkoljuk a halmot, széleit összenyomkodjuk, tojásformájúra formáljuk. Tetejét megkenjük tojással, megszórjuk kevés sóval, esetleg mintát kanyarintunk bele egy éles késsel.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3585
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvéti batyu Évi nénitől
Évi néni 1830 recept

Természetesen a recept a Wellington bélszínt utánozza. Eredeti tervem az volt, hogy mindezt fürjtojásból követem el kicsiny falatkákat készítve, de sajnos az utóbbi napokban sehol nem találtam a kis pöttyös barátaimat, így nagy testvérét sütöttem meg.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek