r
Nosalty Logó

Húsvét utáni pitypangos bejgli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Húsvét utáni pitypangos bejgli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

a pitypang főzéséhez

a tojáskrémhez

a tésztához

az összeállításhoz

Összesen 465 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

a pitypang főzéséhez

a tojáskrémhez

a tésztához

az összeállításhoz

Összesen 2786 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

a pitypang főzéséhez

a tojáskrémhez

a tésztához

az összeállításhoz

Összesen 237 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2114.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    1767 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    265 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    129 micro
  • β-karotin
    1969 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4767 micro
Összesen 465 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    97.4 g

Zsír

  • Összesen
    114 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12686.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    603 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    1077 mg
  • Nátrium
    10605 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    332.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    481.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1473 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    1589 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    497 micro
  • Kolin:
    1099 mg
  • Retinol - A vitamin:
    445 micro
  • α-karotin
    772 micro
  • β-karotin
    11814 micro
  • β-crypt
    282 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28605 micro
Összesen 2786 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1072.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    897 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    999 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2419 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

a pitypang főzéséhez

  • 20 dkg pitypang (vagy egy csokor medvehagyma, azt nem kell főzni)
  • 2 teáskanál

a tojáskrémhez

a tésztához

az összeállításhoz

  • 15 dkg sonka (nagyon vékonyra szeletelve)
  • 0.5 teáskanál chilipehely (ha medvehagymát használunk, akkor ez elhagyható)
  • 1 ek olívaolaj (a tészta tetejét megkenni)
  • 1 kávéskanál

Elkészítés

a pitypang főzéséhez

  1. Egy nagy tál hideg vízben oldjunk fel egy kanál sót, rakjuk bele a pitypangot, és hagyjuk állni benne tíz percig. Szűrjük le.
  2. Egy nagy fazékban rakjunk fel vizet főni. Amikor forr, adjuk hozzá a másik kanál sót meg a pitypangot. Főzzük 6-8 percig.
  3. Szűrjük le, és nyomkodjuk ki a levét, amennyire csak tudjuk. Tegyük félre.

a tojáskrémhez

  1. A főtt tojássárgákat törjük meg villával, majd keverjük ki a majonézzel, mustárral, sóval, borssal meg a kurkumával. Tegyük félre.

a tésztához

  1. A két deci meleg vízből vegyünk el kb. fél decit, rakjuk bele a cukrot meg az élesztőt, és keverjük jól össze. Hagyjuk állni 5-10 percig.
  2. A lisztet keverjük el a sóval, öntsük hozzá a vizet, a felfuttatott élesztőt meg az olajat, és jól gyúrjuk össze. Nem kell keleszteni.
  3. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki 30x36 cm nagyságú téglalapra.

az összeállításhoz

  1. Kenjük meg a tésztát a tojáskrémmel, rakjuk rá a sonka szeleteket, fedjük be a pitypanggal, azt pedig hintsük meg a chilipehellyel.
  2. A tésztát tekerjük fel, mint a bejglit, rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe. Kenjük meg a tetejét az olívaolajjal, szórjuk rá a durva szemű sót.
  3. Forró sütőbe rakva megsütjük. A sütő alja meg a közepe közti részbe rakjuk a tepsinket.
  4. Tíz percig hagyjuk pihenni, majd recés késsel, fűrészelő mozdulatokkal, legalább 2 cm vastag szeletekre vágjuk. Ezzel a módszerrel nem fog szétesni a puha tészta. Minden szelet után töröljük le a kést, mert a tojáskrémtől maszatos.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Tepsi mérete: 45x33x2
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1973
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 17.

Ajánló

Ha nem húsvétkor készítjük kimaradt sárgájából, akkor a fehérjét felhasználhatjuk salátához, aminek a receptjét szintén feltöltöttem ide.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A lánykám minden évben nagyon várja, hogy ehessen töltött tojást a húsvéti ünnepek alatt. Az idén viszont már az első napon elfogyott. Gyorsan főztem még hat tojást, de töltelékből még volt bőven. Pont annyi, ami ehhez az újabb adaghoz kellett. Most mit kezdjek az újabb hat főtt sárgájával? Gondoltam, sütök egy maradékmentő kelt tésztát, de valami zöld is kéne hozzá, hogy kicsit tavasziasabb legyen a kinézete. Pitypangot még sose használtam, de ahogy utánaolvastam, mindenki panaszkodott, hogy milyen keserű. Egy receptnél meg azt tanácsolták, hogy meg kell főzni, és úgy már nem lesz olyan vészes. Ha nem akarunk ezzel vacakolni, akkor medvehagymát is lehet belerakni helyette. Azt még főzni sem kell.

Hozzávalók

a pitypang főzéséhez

a tojáskrémhez

a tésztához

az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?