r
Nosalty Logó

Húspogácsa csípős burgonyaágyon

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
Húspogácsa csípős burgonyaágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A húspogácsához

A burgonyágyhoz

A petrezselyemmártáshoz

Összesen 1316 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A húspogácsához

A burgonyágyhoz

A petrezselyemmártáshoz

Összesen 5265 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A húspogácsához

A burgonyágyhoz

A petrezselyemmártáshoz

Összesen 197 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    111.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    759.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    297.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    992 micro
  • β-crypt
    122 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    780 micro
Összesen 1316 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    89.4 g

Zsír

  • Összesen
    446.1 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    195 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    137 g
  • Koleszterin
    552 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3037.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    700 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    312 mg
  • Foszfor
    1304 mg
  • Nátrium
    592 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    235.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1189 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    880 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    145 mg
  • C vitamin:
    343 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    792 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    411 mg
  • Retinol - A vitamin:
    528 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    3969 micro
  • β-crypt
    487 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3121 micro
Összesen 5265 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

A húspogácsához

A burgonyágyhoz

A petrezselyemmártáshoz

Elkészítés

A húspogácsához

  1. Először a húspogácsát készítjük el: a vöröshagymát finomra vágjuk, és kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk, majd a darált húshoz adjuk a fokhagymával és a felkockázott paprikával együtt. Ízesítjük sóval, borssal és egy nagy csipet majorannával.
  2. Vizes kézzel nagyobb méretű pogácsákat formázunk belőle, és olajban kisütjük.
  3. A burgonyaágyhoz a burgonyát meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, sót, borsot, chilit , a petrezselyemzöldet és annyi lisztet, hogy sűrű masszát kapjunk. Bő, forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  4. A petrezselyemmártáshoz: egy edényben felhevítjük a vajat, és hozzáadjuk a petrezselyemzöld felét, majd 2-3 ek lisztet kicsit lepirítunk rajta. Fokozatosan felötjük a meleg tejjel és a tejszínnel, közben kézi habverő segítségével keverjük csomómentesre. 5-6 percen keresztül főzzük, eközben folyamatosan kevergessük. Sózzuk, borsozzuk és szerecsendióval fűszerezzük. Mikor a lángot már elzártuk alatta, beletesszük a maradék petrezselyemzöldet is.
  5. Tálalás: tányér közepére helyezzük a burgonyaágyat, a tetejére kerül a húspogácsa és bővel meglocsoljuk a mártással.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5390
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húspogácsa csípős burgonyaágyon
A kis gasztronauta 142 recept

Egy újságban láttam hasonlót és nagyon megtetszett. Saját ízlésünknek megfelelően kicsit változtattam rajta. Legközelebb valamilyen zsírosabb sertésből fogom készíteni a húspogácsát, de így is nagyon finom lett.

Hozzávalók

A húspogácsához

A burgonyágyhoz

A petrezselyemmártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?