r
Nosalty Logó

Húsos rakott gomba

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Maria.
Húsos rakott gomba
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A gombához

A szószhoz

Összesen 385 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A gombához

A szószhoz

Összesen 1542 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A gombához

A szószhoz

Összesen 105 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1141.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    477 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1809 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 385 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.6 g

Zsír

  • Összesen
    85.1 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    458 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4565.7 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    751 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    1908 mg
  • Nátrium
    1426 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1142.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    426 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    558 mg
  • Retinol - A vitamin:
    407 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7237 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 1542 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    492 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 105 Kcal

Hozzávalók

A gombához

A szószhoz

Elkészítés

A gombához

  1. Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben, és a hagymát dinszteljük meg.
  2. Hozzáadjuk a fokhagymát, a fűszernövényeket, a ketchupot vagy paradicsom szószt, majd főzzük további 2 percet.
  3. A serpenyőbe morzsoljuk bele a darált húst, süssük, amíg barna színt kap, majd öntsük hozzá a vizet vagy a bort.
  4. Alacsony hőfokon főzzük 30 percig, amíg sűrű nem lesz.
  5. Kenjük ki a tepsit vagy a jénai tálat.
  6. Rakjuk alulra a húsos szósz 1/4-ét és erre helyezzük el a gombafejeket egymás mellé.
  7. Sózzuk, borsozzuk és öntsük rá a többi húsos szószt.
  8. Tegyük be előmelegített sütőbe sülni.
  9. Az utolsó 5 percben vegyük ki és szórjuk rá a reszelt sajtot.
  10. Tegyük vissza és olvasszuk rá a sajtot.
  11. Tésztával vagy rizssel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 35x35
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 871
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 58
  • Össznézettség: 93122
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nincs ennek a receptnek semmi különleges története. Ez az étel úgy készült, hogy mit is főzzek ma. Mivel mindenből volt otthon valami kevés, így ez lett a végeredmény. Volt otthon nagyfejű gombám, amit már épp ideje volt felhasználni. Darált hús is volt, sajt is volt egy kevés, így megszületett ez a finom rakottas.

Hozzávalók

A gombához

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek