r
Nosalty Logó

Húsos batyuk

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Coook
Húsos batyuk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 222 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1778 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 144 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    620 micro
  • β-karotin
    1545 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 222 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    123.6 g

Zsír

  • Összesen
    100.9 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    413 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2216.2 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1188 mg
  • Nátrium
    502 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    860.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1571 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    481 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    4961 micro
  • β-karotin
    12358 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9206 micro
  • Lut-zea
    570 micro
Összesen 1778 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    398 micro
  • β-karotin
    991 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    738 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 144 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt. A felaprított hagymát és fokhagymát olívaolajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a megtisztított, apró kockákra vágott répát és zellert is. Ha megpuhultak, két evőkanál sűrített paradicsommal ízesítjük a tölteléket.
  2. 5 percig pároljuk, majd rádobjuk a darált húst, és 5 perc alatt alaposan megpirítjuk úgy, hogy közben kevergetjük, hogy ne álljon össze. Adhatunk hozzá friss kakukkfüvet is. Felöntjük kb. 2 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk a víz nagy részét elfőni.
  3. Közben 1 réteslapot megkenünk olvasztott vajjal, majd ráfektetünk egy másikat. 4 felé vágjuk, majd a negyedeket muffin formába tesszük. Megismételjük ugyanezt, így összesen 8 batyut kapunk.
  4. A tésztát megtöltjük a töltelékkel, és alaposan becsomagoljuk, majd megkenjük a tetejét is vajjal.
  5. Kb. 25 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 161
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8617
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 21.

Ajánló

Víz helyett sörrel vagy alaplével, sőt, borral is felönthetjük. Reszelhetünk bele sajtot is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyű vendégváró falatnak, gyors ebédnek egy salátával, vagy akár kora őszi piknikre is jó választás ez a gyors batyu. Lusta háziasszonyok előnyben, kevés macera van vele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?