r
Nosalty Logó

Húsleves darált húsból

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Éva-Anyóca
Húsleves darált húsból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 601 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 3002 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 36 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2011.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    667 mg
  • Nátrium
    897 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1425.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1057 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    4029 micro
  • β-karotin
    10599 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1030 micro
  • Lut-zea
    3440 micro
Összesen 601 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186 g

Zsír

  • Összesen
    76.9 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10055.6 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    1141 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    872 mg
  • Foszfor
    3337 mg
  • Nátrium
    4486 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    410.6 g
  • Cukor
    122 mg
  • Élelmi rost
    111 mg

VÍZ

  • Összesen
    7127.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5283 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    806 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    1243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1213 micro
  • Kolin:
    740 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    20146 micro
  • β-karotin
    52995 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    5152 micro
  • Lut-zea
    17202 micro
Összesen 3002 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    242 micro
  • β-karotin
    636 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    62 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 36 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Minden zöldséget megpucolunk, és hosszabb hasábokra vágjuk, a burgonyát nagy kockákra.
  2. A darált húst a fazékba tesszük, és közepes lángon, keverés mellett, fehéredésig pirítjuk. A tűzről levesszük, és beletesszük a tisztított zöldségeket, paradicsomot és paprikát, hagymákat, zöldfűszereket, fűszereket, és felöntjük vízzel, elkeverjük és feltesszük főni.
  3. Közepes lángon fő, amikor elkezd forrni, a tüzet kicsire vesszük alatta, fedőt teszünk rá, és a forrástól számított kb 80 -90 percig gyöngyözve, lassan forralva megfőzzük (párszor kóstoljuk meg, és ha szükséges ízesítsük azzal, amilyen fűszert hiányolunk belőle, függ a főzési idő a gáztűzhelytől, ha kell, még adjunk 10 percet rá).
  4. Amikor minden megfőtt, beletesszük a közepesre kockázott burgonyákat és a zöldborsót, ekkor adjunk hozzá sót, (mert a burgonya az eddig beletettből el fog venni), és kb. 20 perc alatt megfő a belerakott kétféle zöldség. Ha megfőtt és ízre is finom, kikapcsoljuk és kész van.
  5. Kis lábasban sós vizet forralunk, amiben a levestésztát kifőzzük, leszűrjük, és a leves levéből szűrünk rá, elkeverjük, tálalunk.
  6. A levesből a paradicsom és paprika, valamint hagyma, és zöldfűszerdarabokat kiszedjük, és a többit egy levestálaló edénybe szedhetjük, belemerjük a tésztát, elkeverjük, és asztalra téve kínálhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 155
  • Tegnapi nézettség: 22
  • 7 napos nézettség: 184
  • Össznézettség: 85917
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 25.

Ajánló

A húst a saját maga által kiadott kevés kis zsíron átpirítjuk gyorsan,fehéredésig, így  nem teljesen nyersen kerül bele, tehát nem lesznek összeragadva a húsdarabok a főzendő levesbe. Én így tanultam. A sok zöldség és a sok fűszer nagyon finom ízt ad a levesnek, és a színe is szép lesz. Tehetünk bele ha van otthon (mirelit), kertünkben ( jó időben!! ,nyáron, ősz elején)) , vagy mert kedvünk van  hozzá és szeretjük:  kelbimbót,karfiolt, brokkolit,  kelkáposztát is, (óvatosan tegyük bele a vége fele, (kb.:20 perc), mert szétfőhetnek), ezek bármelyikét belefőzve viszont:  ne szedjük ki, tálaljuk fel. :-) A végén, a burgonya bekerülésekor sózni kell, mert a burgonya tulajdonsága, hogy "megeszi" az ételből a sót. Feltétlenül ajánlom a kóstolást. A végén a kiszedett hagyma-paprika-paradicsom-zöldfűszerek  mellett, aki nem szereti, kiszedheti a zellergumót és a karalábét is, esetleg zöldséget, nem mindenki látja a tányérján szívesen. Az ár kb. megállapított, attól függ, mikor és honnan van a hús (saját vágás-e), és a zöldségek is saját termések-e, vagy veszem. Ezt a levest, én mindig kiskocka tésztával tálalom. A tésztát hagyjuk külön kis fazékban, és csak akkor szedjük a levesbe, ha tálaljuk, szedjük és esszük, különben hamar felszívja a leves levét. Érdemes kipróbálni, finom. :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsleves darált húsból
Éva-Anyóca 350 recept

Új esztendő, január és hideg. Eredmény: levest kell főzni, jó meleget , finomat és laktatót. :-) Nagyon szeretjük a húslevest, most egy gyorsabb, és általunk nagyon szeretett változatát készítettem el. Ez a mennyiség nekünk két napi leves,( nagyon nagy kedvencünk! ) ,- de vendégváráskor is szívesen készítem. Kiskocka tésztával tálalom. Sikere van. :-) Ennyi a történet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek