r
Nosalty Logó

Hűsítő tejberizs csokoládépudinggal és gyümölcsöntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Hűsítő tejberizs csokoládépudinggal és gyümölcsöntettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 5% Zsír

tejberizs

puding

öntet

Összesen 437 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 5% Zsír

tejberizs

puding

öntet

Összesen 2190 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 5% Zsír

tejberizs

puding

öntet

Összesen 111 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    564 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 437 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2819.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    1748 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    770 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    372.8 g
  • Cukor
    191 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    172 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 2190 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    10 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 111 Kcal

Hozzávalók

tejberizs

puding

öntet

Elkészítés

tejberizs

  1. Egy liter tejet a rizzsel felforralunk, és megpuhítjuk benne a rizst. Ki hogy szereti, én például még szeretem, mikor a rizs kicsit keményebb, és lehet rágcsálni. Ízlés szerint megcukrozzuk. Ez nálam körülbelül 3 ek cukrot jelent. Majd levesszük a tűzről, és kicsit hagyjuk hűlni.
  2. Egy pudingport (lehet más ízű is csoki helyett, de én azért vagyok odáig) a tasak leírása szerint elkészítünk. Tehát fél liter tejből egy keveset félreöntünk, ebben elkeverjük a port. A többi tejet feltesszük forrni. Ha ez megtörtént, beleöntjük a port, adagolunk hozzá cukrot, itt is kb. 3 ek, majd ha besűrűsödött, ezt is lehúzzuk a tűzről.
  3. Az előkészített kis üvegtányérokat felsorakoztatjuk, és nagyjából egyenlően eloszlatjuk bennük a pudingot. Ott hagyjuk őket hűlni egy picit, és visszatérünk a tűzhöz.
  4. A gyümölcsöket egy lábosba helyezzük, és elkezdjük kis lángon hevíteni. Mikor levet ereszt, hozzáadjuk a 2 ek cukrot. Kicsit párologtatjuk a levét, ezután hozzáadjuk a lekvárt is. Elkeverjük benne, végül pedig jöhet a 2 ek rum. Hagyjuk még kettőt rottyanni, de nem főzzük tovább, hogy a rum aromája ne vesszen el.
  5. Ezután mehet a tejberizs a pudingra. Ezt is egyenlő részekre osztva öntögetjük. Ha esetleg több lett, akkor mi sem maradunk éhen a készületek közepette. A forró gyümölcsöntetet pedig rácsorgatjuk a tetejére, és kész is a mesés desszert.
  6. Hűtőbe rakjuk, és már alig várjuk, hogy holnap a hőségben fogyaszthassuk. Persze, aki nem bírja ki, akár melegen is fogyaszthatja.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6651
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 16.

Ajánló

Esetleg fagyasztott gyümölcsből is tökéletesen elkészíthető a gyümölcsöntetünk. Cukor helyett használhatunk édesítőszert, xilitet például. És természetesen a tej is lehet laktózmentes.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olykor-olykor, mikor már előre tudja az ember, hogy az elkövetkezendő napokban 30 fok feletti lesz a hőmérséklet, érdemes betárazni hűsítő nasikból. Ez a finomság is így készült el.

Hozzávalók

tejberizs

puding

öntet

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek