r
Nosalty Logó

Húsgombóc paradicsomszószban kdritától

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
kdrita
Húsgombóc paradicsomszószban kdritától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A szószhoz

A húsgombóchoz

Összesen 573 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A szószhoz

A húsgombóchoz

Összesen 2290 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A szószhoz

A húsgombóchoz

Összesen 81 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1374.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    517 mg
  • Nátrium
    581 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    435.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    243 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    210 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    1378 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    22593 micro
  • Lut-zea
    1128 micro
Összesen 573 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.3 g

Zsír

  • Összesen
    79.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    509 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5496.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    408 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    454 mg
  • Foszfor
    2070 mg
  • Nátrium
    2324 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    252.1 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1740.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    568 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    972 mg
  • D vitamin:
    145 micro
  • K vitamin:
    840 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    377 micro
  • Kolin:
    676 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    5512 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    90370 micro
  • Lut-zea
    4510 micro
Összesen 2290 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3206 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 81 Kcal

Hozzávalók

A szószhoz

A húsgombóchoz

Elkészítés

A szószhoz

  1. A gerslit átmossuk, és a darált hússal, a fűszerekkel, a tojással és zúzott fokhagymával jó alaposan összedolgozzuk. Félretesszük, hogy az ízek kissé összeérjenek (ez kb. a szósz elkésztési ideje).
  2. A TV paprikát megmossuk, és óvatosan, kimagozzuk, hogy tölthető állapotba kerüljön.
  3. Magas fazékban a zsírral és liszttel világos rántást készítünk, felöntjük a zöldségleves alappal óvatosan, nehogy csomós legyen, és hozzáadjuk a paradicsomlét, az apróra vágott zellerzöldet és a petrezselymet. Felforraljuk.
  4. Mikor felforrt, hozzáadjuk a cukrot, és sózzuk, újra forraljuk, és megkóstoljuk, hogy a paradicsomszósz elég édes és sós-e. (Ízlés szerint lehet édesebbre vagy savanykásra. Sóval óvatosan, mert a gombócban is van só.)
  5. A darált hússal megtöltjük a paprikákat, és a maradékból gombócokat formázunk.
  6. Forrásban lévő szószba rakjuk, és hagyjuk kb. 5 percig forrni, majd óvatosan megkeverjük, hogy a gombócok ne ragadjanak le.
  7. Ezután kis lángra vesszük, és fedő alatt addig főzzük, míg a gombócok teljesen megpuhulnak.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5761
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 27.

Ajánló

Annak ajánlom, akinek kevés az ideje, mert gyors és egyszerű. Illetve akik édesen szeretik a töltött paprikát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsgombóc paradicsomszószban avagy nálam ez a töltött paprika. Sok gombóc és rengeteg paradicsomszósz.:) Én anyukámtól tanultam, Ő a nagyimtól. Szerintem ez a legegyszerűbb módja a töltött paprikának. És nagyon finom.

Hozzávalók

A szószhoz

A húsgombóchoz

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek