Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsgombócleves Juditka konyhájából recept

hozzászólások (6)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A húsgombóchoz

A leveshez

összesen: 204 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

A húsgombóchoz

A leveshez

összesen: 818 kcal

energiatartalom / 100 g *

A húsgombóchoz

A leveshez

összesen: 25 kcal
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Herbie
Herbie Thu, 2018-04-05 11:29

Ez a gombóc is nagyon finom:
1/2 kg darálthús
3-4 evőkanál búzadara
1 egész tojás
1 csokor petrezselyemzöldje
1 db vöröshagyma
kevés őrölt kömény
kevés bors (ízlés szerint)
kevés olaj
só ízlés szerint (vagy Vegeta)

Elkészítés:
1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon megdinszteljük, mikor kész, rászórjuk az apróra összevágott petrezselyemzöldet, egyet még keverünk rajta, és lekapcsoljuk a gázt.

2. A húshoz hozzáadjuk a tojást, a 3-4 evőkanál búzadarát, a Vegetát, és az őrölt köményt meg a borsot, majd a már nem forró petrezselymes hagymát, és összedolgozzuk.
3. Hideg vízzel leöblített kezünkkel gombócokat formázunk, és a forrásban lévő levesünkbe dobjuk.
Bármilyen levesbe kiváló, húslevesbe, zöldséglevesbe. Nagyon szépen egyben maradtak a gombócok, finomak és jó állagúak.
Sajnos nem tudom kinek a receptje, itt a neten találtam már elég régen.)

lasvegas7
lasvegas7 Wed, 2016-02-24 22:36

Nagyon fincsi lett! Köszönöm a receptet!! :D Első húslevesem és nagyon jól sikerült. :P

kerha
kerha Sun, 2015-03-15 16:00

Nagyon jól jött ez az ötlet, mert csak kevés darált húsom volt a vasárnapi leveshez. (Húslevest meg amúgy sem szeretek főzni, a főtt húst nem nagyon szeretjük, mindig marad belőle.)
Picit módosítottam rajta, így tökéletes lett. Karalábét is tettem bele, alaplé helyett vizet, és a zselé állagú "leveskockát" használtam (marhahúslevesest, 2 db-ot).
A gombóchoz 30 dkg húst használtam, de így is lágy lett az 1 tojással, úgyhogy pici búzadarát és lisztet is tettem bele , épp, hogy ne essen szét.
A végeredmény isteni lett, a gombócok állaga tökéletes (pedig most csináltam először), és nem igényelt plusz levesbetétet. Bár legközelebb a húsimádó csöpp csajom miatt még több húsból fogok gombócot készíteni : )))
Köszönöm a receptet, sokszor el fogom készíteni!

204
darált sertéshús 20 dkg
fokhagyma 1 gerezd
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sárgarépa 2 db
fehérrépa 1 db
burgonya 1 db
vöröshagyma 1 közepes fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
alaplé 2.5 l