r
Nosalty Logó

Húsgombóc finommártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jolán
Húsgombóc finommártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Húsgombóc

Mártás

Összesen 677 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Húsgombóc

Mártás

Összesen 2705 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Húsgombóc

Mártás

Összesen 167 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    50.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1702.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    597 mg
  • Nátrium
    794 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    262.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1554 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 677 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    203.7 g

Zsír

  • Összesen
    150.9 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    926 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6810.6 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    617 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    2389 mg
  • Nátrium
    3175 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1051.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    986 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    155 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    981 mg
  • Retinol - A vitamin:
    365 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6216 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1110 micro
Összesen 2705 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    153 micro
  • β-karotin
    384 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

Húsgombóc

Mártás

Elkészítés

Húsgombóc

  1. A hozzávalókat tálba téve jól kidolgozzuk, majd vizes kézzel diónyi gombócokat készítünk, amit tálcára rakunk, és egy fél órára betesszük a hűtőbe. (közben hozzáláthatunk a mártáshoz)
  2. Nagy serpenyőben pár kanál olajat forrósítunk, és betesszük a húsgolyókat (egyszerre kb. 10-12 db-ot), oldalanként 2-3 percig pirítjuk. Tálba szedjük.

Mártás

  1. A serpenyőbe, melyben a gombócokat elősütöttük teszünk még pár kanál olajat. Felforrósítjuk, és beletesszük a felszeletelt zöldségeket, kicsit kevergetjük, sózzuk, majd öntünk hozzá 1 dl vizet, felforraljuk, lefedjük, és takarékon pároljuk 6-7 percig.
  2. Hozzáadjuk az elősütött húsgombócokat, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy félig ellepje őket. Forrásig hevítjük, majd lefedjük, és újabb 6-7 percig főzzük, közben néha átkevergetjük.
  3. Egy tálba kiszedjük a gombócokat.
  4. A tejszínt kikeverjük 1 evőkanál liszttel, majd hozzáöntjük a mártáshoz, és állandóan kevergetve besűrítjük. Ez 2-3 perc.
  5. Ízlés szerint beletehetjük a húsgombócokat a mártásba, de külön is tálalhatjuk mártásos tálban.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3571
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 04.

Ajánló

Rizzsel tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Készítettem már hasonló húsgombócot, és nagyon ízlett a családnak. Le kellett volna írnom....nem tettem....most újra kellett gondolnom. Persze az alap a svéd húsgolyó volt, de én szeretem "újra gondolni" az ételeket, kicsit hozzátenni magam, így most a képen szereplő adag elfogyasztása után, még friss emlékekkel, leírtam ezt a receptet. Szerintem nagyon finom kis étek. :-) Egy jó kis tipp a húsgombócok, fasírtok bekeveréséhez, akinek van konyhai robotgépe:  Az összes hozzávalót a keverőtálba tesszük, és a tészta dagasztó szárral jól összekeverjük. Hozzá sem kell nyúlni. :-)

Hozzávalók

Húsgombóc

Mártás

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek