r
Nosalty Logó

Hugi ricottás süteménye

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hugi ricottás süteménye
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
225 °C
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 788 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3155 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 345 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    46.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    658.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    335 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 788 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.1 g

Zsír

  • Összesen
    186.2 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    845 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2634.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    727 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1074 mg
  • Nátrium
    461 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    316.2 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    332.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1370 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    449 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1340 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    337 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    482 micro
Összesen 3155 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 345 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat, meg a lisztet 5 dkg porcukorral és 1 tojássárgájával összegyúrjuk.
  2. Kivajazott, lisztezett tepsibe nyomkodjuk és 225°C-n sütjük kb. 10 percig.
  3. Amíg sül, a ricottát elkeverjük a mazsolával, a darált dióval, ízlés szerint porcukorral (kb. 1-2 ek), meg az 1 tojás sárgájával. A félig megsült tésztára kenjük.
  4. A tetejére 2 tojásfehérjéből, és kb. 2-3 ek kristálycukorból felvert habot teszünk, és készre sütjük (kb. 15 -20 perc 175°C-on).
  5. Vaníliás porcukorral meghintjük, és melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 225 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6838
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 23.

Ajánló

A ricottát  lehet helyetesíteni tehéntúróval. A tehéntúróval való helyetesítés esetében, a diót cseréljük 1-2 ek grízzel vagy zsemlemorzsával.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A friss orda ....  Az egyik legfinomabb tejtermék amit nagyon, nagyon hiányolok... Probálok ízben közelebb kerülni, talán a ricotta ízben megközelítti, de sajnos minöségben NEM. Az igazi ordás süteményeket nem lehet igazán, még a ricottával sem.... Ez a sütemény egy PRÓBÁLKOZÁS....  "HA NINCS LÓ JÓ A SZAMÁR" alapon.  Mondanám egy kárpótlás. Az elsö probálkozáskor dió nélkül készítettem, de éreztem, hogy valami hiányzik, így lett a dió egy kiegészítö...  Az orda és kapor, a kettö egy csodálatos ízkombináció, de ez a sütemény esetében nem lehet eggyüttesen elképzelni......    

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek