r
Nosalty Logó

Hortobágyi pecsenye

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Muffinda
Hortobágyi pecsenye
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 539 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3235 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 228 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.6 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    858.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    367 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 539 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    243.5 g

Zsír

  • Összesen
    238.1 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    773 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5152.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    267 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    2291 mg
  • Nátrium
    2201 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    861.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    256 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    605 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 3235 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 228 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karajszeleteket kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk.
  2. A hagymát és kolbászt karikázzuk fel, a szalonnát szeleteljük és vágjuk 2-3 cm-es csíkokra. Zsiradékon fonnyasszuk meg a hagymakarikákat, szórjuk meg fűszerpaprikával. Adjuk hozzá a kolbászt és a szalonnát is, de ne süssük meg teljesen, csak forgassuk át a paprikás zsiradékban.
  3. A karajszeletekre halmozzuk rá az elkészült ragut, majd hajtsuk ketté, tűzzük össze hústűvel vagy akár fogpiszkálóval. A maradék paprikás zsírral kenegessük be a megtöltött hússzeletek tetejét.
  4. A húst tegyük zsírral kikent tepsibe, fedjük le alufóliával, és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 75 perc alatt süssük puhára, majd távolítsuk el a fóliát, és kb. 15 percet pirítsuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 117
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 9690
  • Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hortobágyi pecsenye
Muffinda 5 recept

Nagyon finom, egyszerűen elkészíthető étel a hagyományos ízek kedvelőinek. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek