r
Nosalty Logó

Hortobágyi palacsinta csirkehússal Belgakonyhától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hortobágyi palacsinta csirkehússal Belgakonyhától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Palacsintatészta

Töltelék

Szósz

Összesen 605 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Palacsintatészta

Töltelék

Szósz

Összesen 2418 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Palacsintatészta

Töltelék

Szósz

Összesen 111 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    812 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    365 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    299.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 605 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.3 g

Zsír

  • Összesen
    116.5 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    722 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3247.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    713 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    1460 mg
  • Nátrium
    644 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1197.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    530 mg
  • Retinol - A vitamin:
    415 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    549 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    670 micro
Összesen 2418 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    117 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

Palacsintatészta

Töltelék

Szósz

Elkészítés

Palacsintatészta

  1. A hozzávalókat csomómentesre keverjük. A tészta híg, tejszín sűrűségű legyen.
  2. 1 órát pihentetjük, majd felforrósított serpenyőben sütjük ki a palacsintákat.

Töltelék

  1. A hozzávalókból csirkepaprikást készítünk.
  2. A hagymát az olajon megdinszteljük.
  3. Tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát, majd belerakjuk a húsokat. A csirkemellet kb. 4-be, a combokat kettőbe vágva bőröstül. Fűszerezzük, majd megvárjuk, míg kicsit lekap a csirke, és felöntjük kb. 4 dl vízzel.
  4. Kb. 1 órán át pároljuk, néha kavargatjuk. Vizet mindig öntünk hozzá, hogy jó híg legyen.
  5. Amikor kész, kivesszük a csirkéket, és kicsontozzuk (én csak a szebb részeket hagyom meg). Ezeket icipici falatkákra aprítjuk (nem daráljuk). Hozzáöntünk egy kevés hagymás levet, és ezzel töltjük a palacsintákat.
  6. A palacsintákat felhajtjuk háromszög formára vagy ahogy szimpatikus, és egy kivajazott jénai tálba egymás mellé halmozzuk őket. A tetejére is rakunk egy kevés vajat. Berakjuk a sütőbe kb. 10 percre, 180 fokon, nem légkeverésen. Addig elkészítjük az öntetet.

Szósz

  1. A pörkölt után megmaradt levet leszűrjük, és behabarjuk a liszttel és a tejföllel. (A lisztes tejfölt jól elkeverem, felöntöm kanalanként a forró lével, és csak ezután rakom vissza a tűzre, hogy sűrű, csomómentes szószt kapjak.)
  2. A sütőből kivett palacsintákat egyenként felöntjük egy nagy merőkanál szósszal és tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 22291
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 24.

Ajánló

A Hortobágyi húsos palacsinta előétel, de olyan laktató, hogy főételként is fogyaszthatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyik kedvenc ételem, talán a neve miatt is. ;) "Külhonban" először egy spanyol barátomnak készítettem el, akinek mondanom sem kell, nem lett a kedvenc étele, hiszen "a palacsinta ne legyen sós", így legnagyobb örömömre magyar barátaim segítettek a maradék elfogyasztásában, akik közt osztatlan sikert aratott. :)

Hozzávalók

Palacsintatészta

Töltelék

Szósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek