r
Nosalty Logó

Hortobágyi palacsinta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Hortobágyi palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A töltelékhez

A palacsintához

Összesen 1157 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A töltelékhez

A palacsintához

Összesen 4628 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A töltelékhez

A palacsintához

Összesen 112 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.9 g

Zsír

  • Összesen
    84.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1212.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    513 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    564.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    213 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    474 micro
Összesen 1157 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187.5 g

Zsír

  • Összesen
    339.1 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    1460 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4851.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    1013 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    2052 mg
  • Nátrium
    1203 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.2 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    2258.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    924 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    135 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    859 mg
  • Retinol - A vitamin:
    850 micro
  • α-karotin
    135 micro
  • β-karotin
    785 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1896 micro
Összesen 4628 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    63 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A palacsintához

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A csirkecombokat sózzuk-borsozzuk, majd egy lábasban olajat hevítünk, és körbepirítjuk a combokat, majd félretesszük.
  2. Ugyanebben a lábasban folytatjuk az apróra vágott vöröshagyma párolásával (szükség szerint kevés vízzel rásegíthetünk a folyamatra). Jöhet mellé a felaprított fokhagyma, majd néhány perccel később az apró kockára vágott paprikák és paradicsom.
  3. Kevés vízzel felöntjük, és összefonnyasztjuk a zöldségeket. Sózzuk-borsozzuk, megszórjuk fűszerpaprikával (akár egy kevés köménymagot is adhatunk hozzá).
  4. Ha összeállt a pörköltalapunk, visszatesszük a megpirított csirkéket, keverünk rajta egyet óvatosan, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje őket.
  5. Puhára főzzük, közben elkészítjük a palacsintatésztát.
  6. Ha a csirkecombok megpuhultak, kihalásszuk őket. Egy tálba öntjük a tejfölt, majd rászórjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. Egy-két merőkanálnyi szafttal elkeverjük, majd az egészet a lábasba öntjük, és elkeverjük, majd sűrűsödésig főzzük.
  7. A csirkecombokat apróra vágjuk, majd a sűrű szaftból 1-2 merőkanállal hozzákeverünk.
  8. A kisült palacsinták közepére halmozunk 2-3 evőkanálnyi szaftos csirkét, majd a palacsinta oldalait behajtva feltekerjük.
  9. A szafttal leöntve, tejföllel tálaljuk.

A palacsintához

  1. Egy tálba szitáljuk a lisztet és a sót, majd jöhetnek a tojások és folyamatos keverés mellett a tej, végül egy kevés olaj.
  2. Csomómentesre keverjük, és a hűtőben pihentetjük legalább fél órát, majd enyhén olajozott serpenyőben kisütjük.
  3. Vissza a pörkölthöz!
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 466
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 24614
  • Feltöltés dátuma: 2018. október 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Puha palacsintatészta, szaftos hús, tejföl és szaft. Gyakran a maradék pörkölt eltűntetése végett készítjük, csirkéből, marhából, borjúból. Igen, ez a méltán híres hortobágyi palacsinta! 

Hozzávalók

A töltelékhez

A palacsintához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!