Hólabda torta ahogy sevi készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 23% Zsír
A piskótához
-
41g tojás52 kcal
-
18g cukor68 kcal
-
9 kcal
-
35 kcal
-
18g finomliszt64 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
50g tej28 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
13g vaj96 kcal
-
18g porcukor68 kcal
-
0 kcal
A hólabdához
A díszítéshez
-
17 kcal
-
8g étcsokoládé46 kcal
-
6 kcal
Összesen
698
kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 23% Zsír
A piskótához
-
495g tojás623 kcal
-
210g cukor813 kcal
-
103 kcal
-
48g napraforgó olaj424 kcal
-
210g finomliszt764 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
600g tej336 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
160g vaj1147 kcal
-
210g porcukor813 kcal
-
0 kcal
A hólabdához
-
30g víz0 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
100g tejpor496 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
80g kókuszreszelék528 kcal
-
30g kókuszreszelék198 kcal
A díszítéshez
-
30g kókuszreszelék198 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
71 kcal
Összesen
8349
kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 23% Zsír
A piskótához
-
18.8g tojás24 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
1.7g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
1.8g napraforgó olaj16 kcal
-
8g finomliszt29 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
22.8g tej13 kcal
-
3.4g finomliszt12 kcal
-
6.1g vaj44 kcal
-
8g porcukor31 kcal
-
0.1g vanília kivonat0 kcal
A hólabdához
-
1.1g víz0 kcal
-
3.8g cukor15 kcal
-
3.8g tejpor19 kcal
-
3g vaj22 kcal
-
20 kcal
-
1.1g kókuszreszelék8 kcal
A díszítéshez
-
1.1g kókuszreszelék8 kcal
-
3.8g étcsokoládé21 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
Összesen
320
kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.9 g
Zsír
-
Összesen 38.5 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 187 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 618.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 175 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 237 mg
-
Nátrium 118 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.9 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 37.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 217 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 213 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 191 micro
Összesen
698
kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 155.4 g
Zsír
-
Összesen 461.5 g
-
Telített zsírsav 268 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 122 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 40 g
-
Koleszterin 2241 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7418.5 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 293 mg
-
Kálcium 2099 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 705 mg
-
Foszfor 2845 mg
-
Nátrium 1414 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 934.9 g
-
Cukor 643 mg
-
Élelmi rost 55 mg
VÍZ
-
Összesen 445.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2599 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 35 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 377 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 354 micro
-
Kolin: 1510 mg
-
Retinol - A vitamin: 2560 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 460 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2293 micro
Összesen
8349
kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 17.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 282.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.6 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 16.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
320
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
9 db tojás
-
210 g cukor
-
45 g cukrozatlan kakaópor
-
6 ek napraforgó olaj
-
210 g finomliszt
-
3 kávéskanál sütőpor
A krémhez
-
600 ml tej
-
6 evőkanál finomliszt
-
160 g vaj
-
210 g porcukor
-
1 kávéskanál vanília kivonat
A hólabdához
-
30 ml víz
-
100 g cukor
-
100 g tejpor
-
80 g vaj
-
80 g kókuszreszelék
A díszítéshez
-
30 g kókuszreszelék
-
100 g étcsokoládé
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A piskótához
- A piskótához három felé osztjuk a hozzávalókat, és három lapot sütünk. Felverjük az egész tojásokat a cukorral és a kakaóporral. Hozzáadjuk az olajat, és óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport.
- Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a masszát, és 220 fokra melegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. Ha kihűltek a lapok, óvatosan eltávolítjuk a sütőpapírt.
- A krémhez csomómentesre keverjük a lisztet egy kevés tejjel. Lábosban felforraljuk a maradék tejet, hozzáadjuk a lisztet, és tovább melegítve és folyamatosan keverve besűrítjük.
- Kikeverjük a vajat a porcukorral, és a teljesen kihűlt lisztes masszával csomómentesre összedolgozzuk.Vaníliával ízesítjük.
- A hólabdához a vízből és a cukorból szirupot főzünk. Ha kihűlt, hozzáadjuk a tejport, vajat és a kókuszreszeléket. Összegyúrjuk, golyókat formázunk a masszából, és kókuszreszelékbe forgatjuk.
- Tortatálra helyezzük az első piskótalapot, és megkenjük a krém harmadával. Megismételjük ezt a műveletet, és befedjük a harmadik lappal. A torta oldalát bevonjuk a maradék krémmel, és beszórjuk kókuszreszelékkel.
- Vízgőz fölött megolvasztjuk a csokit az étolajjal, és bevonjuk a torta tetejét. Körben rárakjuk a hólabdákat, míg a csokoládébevonat meg nem szilárdul, hogy a golyók később stabilan álljanak, és ne guruljanak le.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 94
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 11300
- Feltöltés dátuma: 2013. január 04.
Ajánló
Karácsonyi menühöz vagy téli időszakban ajánlott.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17519 recept
Karácsonykor ez volt a desszert.