r
Nosalty Logó

Hófehérke szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Manda
Hófehérke szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 876 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5257 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 336 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    37.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    870.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.5 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 876 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.7 g

Zsír

  • Összesen
    226.2 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5224.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    1366 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    2076 mg
  • Nátrium
    1381 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    759 g
  • Cukor
    566 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    288.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1680 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    630 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1652 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1046 micro
Összesen 5257 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 336 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
  2. A tojások sárgáját a porcukorral és a vízzel habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet, a sütőport. Óvatosan hozzákeverjük a keményre vert tojásfehérje habot.
  3. Zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük, és megsütjük.
  4. A tejet és a lisztet állandó keverés mellett sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
  5. A vajat a vaníliás cukorral, az aromávalés a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt krémet is. A tésztánkra kenjük.
  6. Gőz felett felolvasztjuk a tortabevonót pici olajjal, és bevonjuk vele a sütinket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11583
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szerettem volna egy sütit megsütni innen, de menet közben rájöttem, hogy nincs itthon minden hozzávalóm .Így ez lett belőle.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek