r
Nosalty Logó

Hízott libamáj cserépedényben

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Hízott libamáj cserépedényben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 383 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2298 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Vas

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    858 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2030.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    440 mg
  • Nátrium
    1096 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15515 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    90 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1230 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15515 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 383 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Vas

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    194.5 g

Zsír

  • Összesen
    62.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    5150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12180.9 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    682 mg
  • Kálcium
    1606 mg
  • Vas
    306 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    2637 mg
  • Nátrium
    6574 mg
  • Réz
    75 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.3 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    894.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93091 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    540 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7381 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93090 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 2298 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Vas

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    537.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szedjük le a hártyát (ha van) és a zöldes foltokat (ha van) vágjuk ki. Szeleteljük fel a májat 2 cm-es szeletekre. Tegyük egy tálba, öntsük rá a tejet és még annyi vizet, hogy a folyadék éppen ellepje. Körkörösen mozgassuk meg az edényt, hogy a víz elkeveredjen a tejjel. Tegyük hűtőbe letakarva 12 órára.
  2. Ezután vegyük elő, öntsük le róla a folyadékot, és öntsük rá a tokaji bort. Kb. 30 percig hagyjuk állni benne. Többször forgassuk át, hogy a máj egyéb részeit is érje a bor. Ez idő alatt elkészülhetünk a sütéshez szükséges előkészületekkel.
  3. Kapcsoljuk be a sütőt melegedni. Készítsük el a fűszerkeveréket egy kis tálkában: a sót a borssal keverjük el. Ezután a többi fűszerrel.
  4. A májról öntsük le a bort (Ne igyuk meg, mert nyers májon volt!)
  5. A szeletek minden oldalát fűszerezzük be. Ezt úgy is megtehetjük, hogy soronként, ahogy beletesszük a cserépedénybe, minden sort megszórunk vele. Egyenletesen oszlassuk el. A májat jól nyomkodjuk le. Tegyünk rá tetőt.
  6. 1kg /1 óra sütés igénye van. Ezt az arányt ne lépjük túl!
  7. Hagyjuk kihűlni, majd 1-2 napra tegyük hűtőbe.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 24050
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 05.

Ajánló

Pirítós fehér kenyérre vagy toast kenyérre keni ki-ki a maga tányérjára szedett adagot. Lehet kitenni az asztalra olasz módon szárított olajos paradicsomot vagy friss koktélparadicsomot is. Édes fehérbor dukál mellé, és nem is akármilyen! Méltó párja a Tokaji és abból is többputtonyos, pincepenésszel és porral az üvegén.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fejedelmi előétel, bár elég drága. Ne lepődjünk meg, ha nagyon összemegy, és sok zsírja lesz! De már a libazsíros kenyérért is megéri! 1 hét alatt el kell fogyasztani, ha megkezdjük. Sok zsírt ereszt, de azt szépen le lehet szedegetni, és zsíroskenyérnek eltenni. Vagy ki-ki zsírral együtt szed a táljára, és együtt keni a májjal piritósra.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?