r
Nosalty Logó

Hideg uborkaleves Zebu konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Zebu
Hideg uborkaleves Zebu konyhájából
adag
Előkészítés
perc
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Kovászos uborka elkészítése

Uborkaleves

Összesen 130 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Kovászos uborka elkészítése

Uborkaleves

Összesen 515 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Kovászos uborka elkészítése

Uborkaleves

Összesen 23 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    727.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    324.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 130 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2910.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    857 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    628 mg
  • Nátrium
    1100 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1299.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    798 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    166 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    396 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    109 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    258 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 515 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 23 kcal

Hozzávalók

Kovászos uborka elkészítése

Uborkaleves

Elkészítés

Kovászos uborka elkészítése

  1. Az uborkákat három bemetszéssel a közepén és a két vége levágása után egy nagyobb üvegbe rakjuk. Friss fokhagymát, friss kaprot teszünk még mellé, én elég sokat szoktam...
  2. A felforralt, majd valamennyire visszahűtött vízbe rakunk sót, és ezzel öntjük nyakon az uborkát.
  3. A tetejébe szigorúan csak kovásszal készült házi kenyeret rakunk, alaposan megpirítva, hogy ne hulljon szét a vízben. Lélegző fedést rakunk rá.
  4. Napra tesszük, és figyeljük, hogyan élvezi a napozást, néha megforgatjuk, hogy érezze a törődést.

Uborkaleves

  1. Apró kockákra vágjuk a kovászos uborkát és a fürtös uborkát, beletesszük egy edénybe, hozzáöntjük a kovászos uborka levét, plusz a joghurtot és a zöldség alaplét.
  2. A kaprot finomra vágjuk, és úgy szórjuk bele. Ízesítjük ízlés szerint.
  3. Hűtőbe rakjuk, és jól lehűtjük.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1248
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A legjobb nagy melegben és nagyon hidegen.

Hozzávalók

Kovászos uborka elkészítése

Uborkaleves

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!