r
Nosalty Logó

Hideg uborkaleves 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
mirnix
Hideg uborkaleves 4.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 167 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 666 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 30 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    685.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    435 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    535 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 167 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    55 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2742.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    490 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    395 mg
  • Nátrium
    1738 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    2139.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 666 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 30 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveskockát felfőzzük a fél liter vízzel.
  2. Nagy lyukú reszelőn lereszeljük az uborkát, egy kis darabot meghagyhatunk, amit majd kis kockákra vágva a levesbe szórunk.
  3. Az uborkához keverjük a két pohár joghurtot és az olajat.
  4. Ízesítjük a zúzott fokhagymával, ízlés szerint borssal, sóval, kevés citromlével.
  5. Hozzáadjuk az 1 liter hideg vizet és a leveskockából készült alaplét.
  6. A végén aprított kaporral meghintjük, és pár órára a hűtőbe tesszük.
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 26656
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyári melegben kellemes hűsítő leves, nagyon hamar elkészül, és igazán finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?