r
Nosalty Logó

Hideg sárgabarack-krémleves 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
doritol
Hideg sárgabarack-krémleves 4.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 466 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1860 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 64 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.7 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    610.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    1809 micro
  • β-crypt
    174 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 466 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    72.4 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1156 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    435 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    286.7 g
  • Cukor
    223 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    2441.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1153 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    516 micro
  • α-karotin
    125 micro
  • β-karotin
    7235 micro
  • β-crypt
    697 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    597 micro
Összesen 1860 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    39 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 64 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A citromot alaposan megmossuk, félbevágjuk, a levét kinyomjuk, és 2 citromkarikának megfelelő héjat levágunk róla.
  2. A sárgabarackot megmossuk, 4 szép érettet félreteszünk, a többit 2 percre forrásban lévő vízbe dobjuk, majd gyorsan kivéve hideg vízbe áttesszük. Héját lehúzzuk, kimagozzuk, lábosba tesszük, ráöntjük a citromlé felét, hozzáadjuk a bort, a cukrot, az őrölt fahéjat, a mentát, a citromhéjat, és felengedjük vízzel (bőven ellepje).
  3. 5 percig forraljuk, majd kis szűrővel kiszedjük a citromhéjat, és a többit összeturmixoljuk.
  4. A pudingport 1,5 dl hideg vízzel simára keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, és a leveshez öntjük. Egyet forralunk rajta, amíg sűrűsödni kezd, majd hideg vízfürdőbe állítjuk.
  5. Kb. 3 óráig hűtőszekrénybe tesszük, majd a félretett 4 sárgabarackot apróra felkockázzuk, és a levessel díszítve hidegen fogyasztjuk.
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10938
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 15.

Ajánló

Tálaláskor a levest kis tálkába vagy csészébe szedjük, a tetejére meghámozott, félbevágott barackot teszünk, és felvert tejszínhabot ültetünk a tetejére. Kis mentalevélkékkel is díszítjük. Ezt a levest őszibarackből is el lehet készíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hideg sárgabarack-krémleves 4.
doritol 15 recept

Nagyon kellemes, főként ebben a nyári kánikulában ez a hideg gyümölcsleves. Nagyon gyorsan el lehet készíteni, és az élmény garantált lesz :).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek