r
Nosalty Logó

Hideg, bodzás paradicsomleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Hideg, bodzás paradicsomleves
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A leveshez

A borsókához

Összesen 455 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A leveshez

A borsókához

Összesen 1816 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A leveshez

A borsókához

Összesen 120 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    242 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    175 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    687 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    22593 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 455 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    114.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1164.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    381 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.9 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    968 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    443 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    701 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    2749 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    90370 micro
  • Lut-zea
    837 micro
Összesen 1816 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    77.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6045 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A borsókához

Elkészítés

A leveshez

  1. A paradicsomléhez hozzáöntjük a szörpöt, ízesítjük cayenne borssal, borókabogyóval, sóval és pár perc alatt jól összemelegítjük az egészet.
  2. Átszűrjük, és ha kihűlt, hűtőbe tesszük.
  3. A borsókához a tejet és a vajat összemelegítjük, majd folyamatos kevergetés közben hozzáadjuk a lisztet. Sózzuk, borsozzuk, és addig keverjük, míg sima nem lesz a tészta.
  4. Mikor már csak langyos, hozzádolgozzuk a tojássárgát.
  5. Serpenyőben kb. 1 cm vastagságban olajat hevítünk, és nokedliszaggatóval a tészta harmadát beleszaggatjuk. 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük a kis borsócskákat, szűrőlapáttal papírtörlőre szedjük őket, majd kisütjük a maradék két adagot is.
  6. Tálaláskor a hideg paradicsomleveshez külön tálkákban kínáljuk a frissen sült borsócskát.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5133
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 19.

Ajánló

Megjegyzés: Én időtakarékosan paradicsomlevet használtam alapnak, de természetesen úgy az igazi, ha kb. 3 kg paradicsomot bemetszünk, leforrázunk fél percre, leöntjük róluk a vizet, héjukat lehúzzuk, magjukat kiszedjük, és az így kapott paradicsomhúst összepürésítjük mixerrel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már nagyon régen készítettem paradicsomlevest, mert mindig a menzai betűtésztás változat jut róla az eszembe, ami nem túl kellemes emlék. Ez a Stahl Judit féle felturbózott változat viszont rögtön újra kedvet adott hozzá!

Hozzávalók

A leveshez

A borsókához

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek