r
Nosalty Logó

Hideg barackos túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Maki
Hideg barackos túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 647 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3886 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 204 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1059.7 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.9 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    171.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    286 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 647 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129 g

Zsír

  • Összesen
    145.6 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    641 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6358.1 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    949 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    2055 mg
  • Nátrium
    532 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    545.3 g
  • Cukor
    425 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1031.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    983 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    824 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1713 micro
  • β-crypt
    412 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    680 micro
Összesen 3886 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.9 g
  • Cink
    69 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta készítése:
  2. Kivajazunk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát és az aljába méretre vágott sütőpapírt teszünk.
  3. A tojásokat és a cukrot robotgéppel fölhabosítjuk.
  4. A lisztet, a sütőport, a diót és a kakaót összekeverjük és óvatosan a tojáshabhoz forgatjuk.
  5. A tortaformába öntjük a masszát és 175 fokon 12 perc alatt megsütjük. Ha kész, kihűtjük.
  6. A töltelék készítése:
  7. A zselatint 1 dl befőttlével elkeverjük, majd takaréklángon addig kevergetjük, amíg a zselatin feloldódik.
  8. Félretesszük hűlni, közben a porcukrot simára keverjük 1 dl forró befőttlével egy nagy keverőtálban.
  9. A porcukorhoz adjuk a túrót, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a citromlevet, a tejfölt és 4-5 szem felezett barackot, apróra vágva. Robotgéppel 1-2 perc alatt összedolgozzuk és végül beleforgatjuk a tejszínhabot, majd az egészbe a zselatint.
  10. Összeállítás:
  11. A kihűlt tésztát kivesszük a formából, lehúzzuk róla a sütőpapírt és miután a formát elmostuk és szárazra töröltük, visszatesszük bele.
  12. Megöntözzük 1 dl befőttlével, elsimítjuk rajta a túrós tölteléket, és kicsit megrázogatjuk, hogy egyenletesen eloszoljon. A tetejét megszórjuk kakaóporral és kirakjuk barackszeletekkel. (Én pár szem Smarties-t is tettem rá, hogy színesebb legyen.)
  13. A tortát pár órára a hűtőbe tesszük, míg megdermed. Tálalás előtt késsel finoman körbevágjuk és kiszedjük a formából.
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 32311
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 25.

Ajánló

Mindenkinek, mindenhol, mindenkor!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A story rövid: meglátni és megszeretni! Ennek a receptnek az eredeti Stahl Juditos verzióját Mignon töltötte fel ide nemrég: a túró rudi tortát, amiért ismételten őrült nagy köszönet neki! Én azon nyomban bele is szerettem és a környezetem is. Azóta kb kettőt kell csinálnom hetente és már megszületett kisebb változtatásokkal a saját barackos verzióm is! Ezt töltöttem most fel nektek. :-)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek