r
Nosalty Logó

Hernyó tekercs - sushi haladóknak

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
P.
Hernyó tekercs - sushi haladóknak
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Egy hernyóra valóra adag

Összesen 716 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Egy hernyóra valóra adag

Összesen 716 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Egy hernyóra valóra adag

Összesen 165 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1064.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    397 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    241 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    920 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    522 micro
Összesen 716 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1064.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    397 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    241 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    920 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    522 micro
Összesen 716 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 165 Kcal

Hozzávalók

Egy hernyóra valóra adag

Elkészítés

Egy hernyóra valóra adag

  1. Elkészítjük a sushi rizst az itt leírtak alapján! Képes útmutató a blogomon.
  2. Egy norilapot a rövidebb oldala mentén kettévágunk. Rátesszük a makisura, elterítjük rajta a sushi rizst.
  3. Lefedjük egy lapfolpackkal és megfordítjuk az egész lapot. A norilapotközépen megkenjük wasabival, középen hosszában, ráfektetjük a csíkokra vágotthalat és az uborkát. Feltekerjük.
  4. Kibontjuk a folpackot. Ezt megismételjük a másik fél norilappal is.
  5. Ha mindkető kész, benedvesítjük a munkalapot és rátesszük a tekercseket, egyiket a másik után és a két végüknél összetapasztjuk őket.
  6. Kettévágunk és meghámozunk egy közepesen puha avokádót.Széltében max. 3 mm vastagon felszeleteljük. A szeleteket a kész tekercsekre fektetjük, hogy az egyik mindig fedje a másikat, minthapikkelyek lennének.
  7. Ha, kész, ismét ráterítjük a folpackot és a makisuval finoman rányomkodjuk az avokádót a tekercsre.
  8. Eltávolítjuk a folpackot. A hernyót kettévágjuk, egymás mellé fordítjuk a két felet, majd szintén ketté, és ezután a negyedeket harmadoljuk. Mindig egymás mellé téve.Random méretre vágástés egyebet nem használunk sushi készítéskor.
  9. Tálaláshoz elrendezzük a tekercseket. Díszítsük piros apró vagy nagy szemű kaviárral, és készíthetünk csápot is a hernyónak uborkahéjból.
  10. Hagyományosan angolnaszósszal fogyasztják, itt most szójaszósszal került tálalásra.
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 16155
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 17.

Ajánló

pH besorolás: enyhén savasít Erről bővebb tudnivalókat itt olvashatsz. Vegetáriánusok a halakat lehagyhatják.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Hernyó-tekercs, vagy Caterpillar roll, az egyik igen látványos elkészítési módja a sushinak. A sushi készítés már igazi művészetté nőtte ki magát, a legvadabb kreációkat képesek rizsből elkészíteni a séfek. Ez csak egy szerényebb változat, de természetesen ez sem napi toplistásnak került fel az oldalra. A recept megjelenését Csonka Gergő szakácsunk inspirálta, amikor kisebb eszmecserébe bocsátkoztunk fagyasztás vs. rostok ügyben. Mivel a sushi hetente jelenik meg az asztalunkon, nem okozott gondot Gergő kérésének eleget tenni. Mi nagyon élveztük, főleg a fotózást, kár hogy olyan hamar elfogy a téma a végén... Kedves Gergő! Sok szeretettel neked készült, hogy kedvedre kísérletezhess. Természetesen találsz segítséget, fázisfotókat a blogon. A sushi profiknak is hamarosan következik - hiszen így teljes a sor. Az is elkészült a hernyóval együtt, megjelenését most csak az időhiány késlelteti.

Hozzávalók

Egy hernyóra valóra adag

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek