r
Nosalty Logó

Házi vaníliás puding meggyel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Házi vaníliás puding meggyel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Pudinghoz

Meggyhez

Összesen 191 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Pudinghoz

Meggyhez

Összesen 764 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Pudinghoz

Meggyhez

Összesen 98 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    269 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 191 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1147.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    644 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    337 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1075 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    552 micro
Összesen 764 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Pudinghoz

Meggyhez

Elkészítés

Pudinghoz

  1. Kimérünk 4 dl tejet, belerakjuk a vaníliarúd kikapart magjait, majd az egész rudat, és felforraljuk.
  2. Amíg forr, a tojássárgákat elkeverjük a cukorral, a keményítővel és a maradék 1 dl tejjel. Csipet sót rakunk bele.
  3. Mikor felforrt a tej, beleborítjuk a tojásos részt, majd folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
  4. A forró pudingot a meggyre borítjuk, és hidegre tesszük.

Meggyhez

  1. Ha fagyasztott a meggyünk, kiolvasztjuk. De az sem baj, ha még picit fagyos (nekem is így volt).
  2. Összekeverjük a cukorral.
  3. Majd a tálkák aljára sorakoztatjuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 258
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 21871
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fogalmam sincs, hogy hogy, de 300ft/darabjáért vettem a vanília rudat. Igaz nem otthon, de még így is azt hittem, hogy káprázik a szemem. Rögtön vettem párat, és mi mást próbálnék ki először, mint egy jó vanília pudingot. A puding édesebb, a meggy inkább savanykás. Az enyhén fagyott meggy a forró puding hatására szinte savanykás krémmé alakult. Isteni volt.

Hozzávalók

Pudinghoz

Meggyhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek