Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi szélesmetélt gombaszósszal recept

hozzászólások (14)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A tésztához

A szószhoz

összesen: 749 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

A tésztához

A szószhoz

összesen: 2991 kcal

energiatartalom / 100 g *

A tésztához

A szószhoz

összesen: 218 kcal

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-01-15 05:29

Szia klivi, tényleg jol működik a kenyersuto kézi gyúras helyett? Nekem néha ez nagyon jol jönne! Hogy csinálod? Hány percig? Ha írnál, megköszönnem, üdv, Torma :)

klivi
klivi / klivi Tue, 2013-01-15 06:47

Szia Torma,
Én kézzel szoktam gyúrni a tésztát, nem próbáltam kenyérsütőben, de olvastam már, hogy van aki megdagasztja a gépben. Gondolom több idő kell neki, hogy összeálljon, és rendesen ki legyen dolgozva, mint egy sima kelt tésztának.
Szerintem keress rá a neten, biztosan találsz használható infót.
Üdv: Livi

zséla
zséla Wed, 2013-01-02 22:43

Kedves klivi!

Mostanában tervezem elkészíteni ezt a gombás szószt, mert leírás alapján nagyon finomnak hangzik.:) Két kérdésem viszont van: először is, miért kell a gombához még plusz vizet hozzáönteni, a saját leve nem elég? Másrészt meddig kell sütni, teljesen zsírjára, vagy milyen állagúnak kell lennie?
Köszönöm szépen előre is válaszodat! Üdv., egy kezdő "konyhatündér".:)

klivi
klivi / klivi Thu, 2013-01-03 17:02

Szia zséla!
Igazából elég a vízmennyiség, ami kifő belőle. Azért szoktam hozzáönteni egy keveset, hogy ne legyen annyira sűrű behabaráskor a mártás. Hozzáadhatod a vizet akkor is, ha már lesült zsírjára.
Remélem ízlik majd, jó sütést-főzést!
Livi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-04-05 11:06

Kedves klivi!
A mai ebédünk a házi szélesmetélt gombaszósszal:-))
Alig várom, hogy készen legyen, bár egy kis zöldséglevest azért főztem.:-))
Isteni érzés volt gyúrni, kigyúrtam magamból a felesleges feszültségeim tömkellegét:-)))
Gondolhatod, jó sok tészta lett, és remélem , finom is lesz:-)))
Szép napot!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-04-03 20:37

Kedves klivi!
Gépem van,(Jézuska hozta 4 éve! ) , de csak nyújt, és kétféle: vékonyka, és kicsit szélesebb,de csak kicsit!! ,szélesmetéltet készíthetek vele.Őszintén, mást nem tud:-(((((Azt hittem, hogy lesz makaróni,spagetti, az a nagyon széles metélt,....de nem:-(( .
Akkor meg már inkább saját kezűleg gyúrom,nyújtom, és vágom, és bár hallottam arról a makarónisról, de nem igazán találkozik a pénztárcám tartalmával:-)))
Úgyhogy, akkor inkább én is megveszem azt a makarónit és spagettit:-))
Ügyesnek, és rutinosnak lenni, nagyon sokban hasonlít,valahol,..:-))) , ha nincs rutinod, hogy mi micsoda, milyen lesz ha ezt csinálod vele, vagy azt, akkor nem is tudsz ügyes lenni, és finom recepteket kitalálni, és kedves családodnak tálalni.:-))) De ez neked megy:-)))
Szép estét!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-04-03 14:09

Kedves klivi!

Ebben igazad van, de most végre van és lesznek a tyúkoktól tojások, és persze házi!!,:-))) ,és nekiállok, mert makarónin és spagettin kívül, meg egy-két csodás olasz alkotást is ide értve, majd mindent meg lehet csinálni kézzel, olyan széles a metélt tészta, amilyenre akarod csinálni,levestésztákat is, csuszát is, nagy kockát is, stb.,..:-)))De nehezen szánja rá magát az ember, az biztos.Mondjuk, nyáron sokat csinálok, hamarabb és szebben megszárad, ha mennyiséget is készítek, nem csak az aznapi ebédre valót.Télen, mindig csak az aznapi fogyasztást,....kár,hogy makarónit és spagettit nem tudok csinálni...jó lenne,szeretjük:-)))
Nagyon ügyes vagy, csodás a recepted,mint mindig:-))))
Szép hétvégét!
Éva-Anyóca

klivi
klivi / klivi Sun, 2011-04-03 15:48

Szia Éva.
Ha sikerülne olyan tésztavágó gépet beszerezned, ami spagettit is tud csinálni, ezt a problémát is ki lehetne pipálni :)) Nekem sincs sajnos, de arra a pár alkalomra, amikor azt főzök megteszi a bolti is. A dícséretekről csak annyit, hogy inkább rutinosnak mondanám magam, mint ügyesnek.
Puszi
Livi

klivi
klivi / klivi Thu, 2011-03-31 06:38

Kedves Éva!
Köszi a hozzászólást. Finom is, egyszerű is. Tudom, hogy sokan nehezen szánják rá magukat, pedig megéri, mert a frissen gyúrt kifőtt tésztánál nincs jobb... :)
Üdv.
Livi

Mucóka
Mucóka / Mucóka Wed, 2011-03-30 15:52

Kedves Klivi!
Megint hatalmasat alkottál...!!!!!!!!!!!!!!!!
Nekem nagyon tetszik!!!

749
finomliszt 50 dkg
1 teáskanál
tojás 2 db
víz 1.5 dl
csiperkegomba 30 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 2 gerezd
citrombors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 4 ek
habtejszín 2 dl
étkezési keményítő 1 evőkanál
cukor 1 teáskanál
balzsamecet 1 teáskanál