Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi kenyér zabpehellyel recept

hozzászólások (5)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 496 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

összesen: 1985 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 263 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

timi sz
timi sz / timi sz Sun, 2012-01-01 15:25

Az az igazság, h én minden tésztához csak úgy szemre teszem a folyadékot...amennyit felvesz, de ne ragadjon.:D
Nagyon örülök, hogy megoldottad a vizes dolgot és finom lett a cipó. :) Én ugyanezt a masszát az utóbbi időben szoktam zsömlének is készíteni, talán úgy még finomabb. Esetleg próbáld ki legközelebb! :)

KisEdi
Edi / KisEdi Sun, 2012-01-01 15:55

Köszi, lehet hogy ki fogom próbálni, most nagyon belendültem az első siker láttán :) Most is kel 2adag a tálakban, az egyiket úgy csináltam h fele sima liszt, fele kukorica liszt, nagyon remélem hogy sikerül ebből is valami finomat kihozni :)

KisEdi
Edi / KisEdi Sun, 2012-01-01 13:33

Tegnap megsütöttem ezt a kenyeret, megkentem a tetejét vízzel, csak hogy tuti legyen :) nagyon-nagyon finom lett, és kiadós, tettem bele lenmagot és napraforgómagot is, a páromnak is nagyon ízlett, azt mondta megtart :D Viszont nekem ez a folyadékmennyiség annyira kevés volt, hogy még csak össze sem állt a tészta. Én tettem még bele langyos vizet amennyit gondoltam hogy kell. Biztos nem írtad el valamelyiket?
Egyébként sütöm ma is, mert már el is fogyott :)

496
finomliszt 250 g
teljes kiőrlésű liszt 250 g
1 kávéskanál
élesztő 20 g
tej 0.5 dl
víz 1.5 dl
cukor 0.5 teáskanál
szódabikarbóna 1 kk
olívaolaj 2 ek
zabpehely 2 ek