Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi csirkemájkrém Ízhuszártól recept

hozzászólások (20)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 180 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 8 adag *

összesen: 1436 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 184 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tanti
tanti Tue, 2015-07-28 08:11

Kedvenc uzsonna krémünk:) egyszerre sokat csinálok, beüvegelem és dunsztolom. Hetekig eláll és a hűtőben sem foglalja a helyet. A massza tetejét olvasztott libazsirral vagy vajjal légtelenítem. Disznóvágáskor hasonlóan készítem a sertésmájkrémet, üvegbe, dunsztba, mert üveg mindig sokkal több van, mint bél:)

nyuszimama25
nyuszimama25 Sat, 2014-10-18 05:00

Elkészítettem (mustár nélkül). Nagyon finom lett. Még soha nem készítettem házi májkrémet, de boltit biztosan nem veszek többet. Köszönöm ezt a jó receptet. :) :)

szaboklarikosd
szaboklarikosd Fri, 2014-05-30 09:25

Ez egy kitűnő recept, én is szoktam csinálni, csak a mustár új benne. Próba! Egyébként egy hétig biztosan eláll, hosszabb időről nem tudok beszámolni! Elfogyott!

Cucomine
Cucomine Fri, 2013-07-26 22:51

Köszönöm a választ! A máj nem a család kedvence, de a májkrémet meg szoktuk enni. Mostanában viszont próbálok odafigyelni az egészségesebb étkezésre és elolvastam egy sertésmájkrém dobozán lévő összetételt. Hát arra jutottam, hogy inkább magam készítek. A recepted nagyon szimpatikus, de nincsenek tapasztalataim a máj terén.

Szeva50
Szeva / Szeva50 Fri, 2013-07-26 10:38

Én már évek óta nem veszek boltban májkrémet. A koreográfiám a következő: a resztelt májból nagyobb adagot készítek, mint amennyi elfogy ebédre. Ebéd után (mikor még langyos) jön hozzá a vaj + mustár és botmixerrel egyneműsítem. Csavaros tetejű üvegtálkában megy a hűtőbe. Májat sosem tárolok műanyagban. Ha délben ízlett, akkor esténként sem lesz kisebb a siker. Üdv: Éva

Kárai Dávid
Dávid / Kárai Dávid Fri, 2013-07-26 10:17

Kedves Cucomine!

A máj sajnos elég romlandó, és mivel nincsen benne semmilyen tartósítószer, ezért maximum 2-3 napig. Amennyiben libazsírt teszel a tetejére és így teszed be a hűtőbe, úgy hosszabb ideig, akár több, mint egy hétig is eláll!

ízHUSZÁR

180
vöröshagyma 1 nagy db
csirkemáj 50 dkg
fokhagyma 2 gerezd
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
libazsír 3 ek
vaj 5 dkg
mustár 1 ek