r
Nosalty Logó

Háromszínű kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bettymami
Háromszínű kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Kalácstészta

Tetejét lekenni

Összesen 748 kcal
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Kalácstészta

Tetejét lekenni

Összesen 2993 kcal
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Kalácstészta

Tetejét lekenni

Összesen 293 kcal
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    507.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 748 kcal
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.7 g

Zsír

  • Összesen
    76.8 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    780 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2028.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    504 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    929 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    494.3 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    639 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    563 mg
  • Retinol - A vitamin:
    625 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    750 micro
Összesen 2993 kcal
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 293 kcal

Hozzávalók

Kalácstészta

Tetejét lekenni

Elkészítés

Kalácstészta

  1. A hozzávalókat összedolgozzuk, amíg egy lágy, rugalmas tésztát kapunk.
  2. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, egy részhez adjuk a kakaóport, a másikhoz egy kevés málnapiros ételfestéket, és beledolgozzuk ezeket, hogy mindegyik egy szép, egyszínű kis "gombóc" legyen. A harmadik marad sárgán.
  3. Egy kivajazott formába pakoljuk a tésztákat úgy, hogy egy kanállal "szaggatunk" kb. teli evőkanálra való nagyságú darabokat a kis cipókból, és egymás mellé sorakoztatjuk a különböző színűeket. Ha megtelt egy sor, a tetejére rakjuk tovább, amíg elfogy a tészta, de továbbra is figyelünk a színek váltakozására.
  4. Majd letakarva hagyjuk kb. 45 percet pihenni, ill. amíg kb. a duplájára kel.
  5. Ha szépen megkelt, lekenjük a tetejét a tejjel kikevert tojássárgájával.
  6. Végül 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 10x30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 19391
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Háromszínű kalács
Bettymami 24 recept

Gyerekkoromra emlékeztet ez a kalács, ugyanis vendéglátós családból származom, így volt lehetőségem jó néhány esküvői vacsora előkészítésében részt venni/segédkezni, ahova rendszerint hozták az ilyen színes kuglófot/kalácsot... Annak idején, mint kisgyerek csak ámultunk a rózsaszín kalácson, hiszen az egyszerű ABC-ben nem lehetett ilyet látni...:) Lehet megsütni kuglóf- vagy dobozformában is. Én most az utóbbinál döntöttem.

Hozzávalók

Kalácstészta

Tetejét lekenni

Címlapról ajánljuk

További cikkek