r
Nosalty Logó

Háromsajtos tarte zöldségspirállal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NapsütötteVidékünkön
Háromsajtos tarte zöldségspirállal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Összeállítás

Összesen 582 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Összeállítás

Összesen 3499 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Összeállítás

Összesen 150 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1886 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    535 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    841 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    686 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    1650 micro
  • β-karotin
    4157 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2843 micro
Összesen 582 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.7 g

Zsír

  • Összesen
    233.1 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    612 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11316.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    3209 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    388 mg
  • Foszfor
    2516 mg
  • Nátrium
    5044 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    233.6 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1630.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4115 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    163 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    409 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1623 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    24941 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    17058 micro
Összesen 3499 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    480.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    421 micro
  • β-karotin
    1060 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    725 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Összeállítás

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk. A sót és a vajat kis darabokban adjuk hozzá. A vajat és a lisztet összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a vizet, és egynemű tésztává gyúrjuk. Muszáj gyorsan dolgozni, így a tésztánk nem lesz túl meleg. Frissen tartó fóliába csomagoljuk, és hűtőszekrényben 30-60 percet pihentetjük.
  2. A sütőt 180 fokra melegítjük elő. Egy 26 cm átmérőjű tarteformát kivajazunk. A tésztát egy lisztezett deszkán kissé nagyobbra nyújtjuk, mint a forma. A tésztát óvatosan a formába illesztjük, az alját és az oldalait megnyomjuk. Hűtőszekrényben további 10 percig pihentetjük.
  3. A formát kivesszük a hűtőszekrényből, sütőpapírral kibéleljük, és sütőbabbal töltjük meg (alternatív egy kisebb sütőformát használni, vagy szárazbabbal megtölteni). 15-20 percre vakon sütjük. Az oldalainak csak enyhén szabad megbarnulni. Kivesszük a sütőből, és félretesszük.

Töltelék

  1. A töltelékhez a mozzarellát apró darabokra vágjuk. A másik sajtokat lereszeljük, és mindent elkeverünk a tejföllel. Sóval és a fűszerekkel ízesítjük. Ha kissé erősebbre szeretnénk készíteni, adhatunk hozzá csiliport. Félretesszük.

Összeállítás

  1. A zöldségeket megmossuk és vékony szeletekre vágjuk. Ehhez zöldséghámozót vagy egy éles kést használunk. A szeleteknek egyenletes magasságúaknak kell lenniük, ezért ha szükséges, félbevághatjuk őket, vagy részeket távolíthatunk el belőlük. Sok csíkra lesz szükségünk. A kész szeleteket egy tányérra fektetjük, és sóval, borssal ízesítjük.
  2. A sütőt 190 fokra melegítjük elő. A sajttölteléket az elősütött tarte-re töltjük, és elegyengetjük. A zöldségcsíkokat egy vágódeszkán vagy egy tortatálon (javasolt) középről haladva felhajtogatjuk. Ezt kezdhetjük például egy sárgarépacsíkkal, amit szűken megtekerünk, aztán egy cukkini-, majd egy padlizsánszelettel folytathatjuk a tekerést. Tehát felváltva tekerjük fel a csíkokat, ezzel egy szép színmintázatot létrehozva. A sárgarépaszeletek törhetnek meg a legjobban, mert ezek nem olyan flexibilisek, mint a cukkini és a padlizsán. A zöldségeket egészen addig tekerjük, amíg körülbelül akkora lesz, mint a sütőforma. A tekercset óvatosan a munkafelületről a sajttöltelékre emeljük (itt elkél egy segítő kéz) vagy csúsztatjuk, sóval, borssal fűszerezzük, és olívaolajjal meglocsoljuk.
  3. 40-50 percig sütjük. Ha a zöldség sötétedik, alufóliával letakarjuk, és továbbsütjük. Melegen szervírozzuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3152
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Háromsajtos tarte zöldségspirállal
NapsütötteVidékünkön 173 recept

A zöldségszezonban jólesik egy szelet sós sütemény, amit akár különleges alkalmakra is elkészíthetünk. Az asztaltársaság csodálkozó szavai nem maradnak majd el.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek