r
Nosalty Logó

Harcsapaprikás túrós tésztával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Harcsapaprikás túrós tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A harcsapaprikáshoz

A tésztához

A szószhoz

Összesen 486 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A harcsapaprikáshoz

A tésztához

A szószhoz

Összesen 2434 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A harcsapaprikáshoz

A tésztához

A szószhoz

Összesen 133 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1081.8 g
  • Cink
    53 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    451 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    926 micro
  • Lut-zea
    360 micro
Összesen 486 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.7 g

Zsír

  • Összesen
    76.9 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    694 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5408.8 g
  • Cink
    267 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    394 mg
  • Vas
    208 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    1875 mg
  • Nátrium
    2253 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    235.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1292.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    468 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    26 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    121 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    684 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    223 micro
  • β-karotin
    2052 micro
  • β-crypt
    263 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    1802 micro
Összesen 2434 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    253 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

A harcsapaprikáshoz

A tésztához

A szószhoz

Elkészítés

A harcsapaprikáshoz

  1. A tészta alapnyagait robotgépben összegyúrjuk, hűtőbe tesszük pihenni legalább negyed órára.
  2. A harcsafilét kb 1-1,5 x 1-1,5 cm-es kockákra vágjuk.
  3. A paprikáshoz a hagymát összevágjuk, olajon megdinszteljük, rászórjuk a pirospaprikát, majd a harcsakockákat.
  4. A paradicsomot meghámozzuk, magjait is kiszedjük és csak a húsát kockázzuk a halra. Következik a paprika felkockázva, a fokhagyma reszelve, a fűszerek, a sűrített paradicsom,végül felöntjük a rozéval, és fedő alatt nagyon kis tűzön 20 perc alatt megfőzzük.
  5. A túrós tésztát átgyúrjuk, ha nagyon lágy, még lisztet adunk hozzá,kinyújtjuk (tésztanyújtógép: 3-as fokozat), pogácsaszaggatóval 5 cm-es átmérőjű köröket szaggatunk belőle. A tészta közepére teszünk egy kocka halat, a széleit kis vízzel megkenjük, és ráragasztunk egy másik kört, széleit összenyomkodjuk.
  6. Lobogó, sós vízben 2 perc alatt megfőzzük, leöblítjük.
  7. A megmaradt szaftot tejföllel összeturmixoljuk, avval tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14462
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Harcsapaprikás túrós tésztával
Évi néni 1830 recept

Férjem kedves kolléganője, Anett, egy moby dick nagyságú afrikai harcsával kedveskedett nekünk, melyet ő maga fogott. Nekiálltam birkózni az állattal. Kezdtem a nyúzással... Megfentem a filézőkésemet, és iziben félig lemetszettem a kisujjamat, tehát az élezés kiválóan sikerült. Az egészségügyi ellátás is, mivel mindig mondom, - egy jó műtősnő mindent megold. Ezután az új éttermi előírásoknak megfelelően gumikesztyűben főztem meg az ebédet. A hal feldolgozásával többet bíbelődtem, mint a főzéssel magával. Nekem az első számú kritikusom a fiam. Ami az ő szűrőjén átmegy, az mindenütt megfelel. Először nem akart neki látni, de csak megkóstolta. Legnagyobb örömömre két tányérral is eltüntetett az étekből. Hála neked Anett, köszönjük!

Hozzávalók

A harcsapaprikáshoz

A tésztához

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!