r
Nosalty Logó

Harcsapaprikás juhtúrós-kapros galuskával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Harcsapaprikás juhtúrós-kapros galuskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Harcsapaprikás

Juhtúrós-kapros galuska

Összesen 1862 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Harcsapaprikás

Juhtúrós-kapros galuska

Összesen 7445 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Harcsapaprikás

Juhtúrós-kapros galuska

Összesen 165 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    67.5 g

Zsír

  • Összesen
    120.3 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    454 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2269.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    543 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    888 mg
  • Nátrium
    600 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    743.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    774 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    298 mg
  • Retinol - A vitamin:
    497 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    1079 micro
  • β-crypt
    135 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    902 micro
Összesen 1862 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    269.9 g

Zsír

  • Összesen
    481.1 g
  • Telített zsírsav
    188 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9077.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    324 mg
  • Kálcium
    2170 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    578 mg
  • Foszfor
    3552 mg
  • Nátrium
    2401 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    512.5 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    2974.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3095 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    414 mg
  • D vitamin:
    173 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    708 micro
  • Kolin:
    1193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1990 micro
  • α-karotin
    402 micro
  • β-karotin
    4315 micro
  • β-crypt
    540 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    3608 micro
Összesen 7445 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    171 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

Harcsapaprikás

Juhtúrós-kapros galuska

Elkészítés

Harcsapaprikás

  1. Kockázzuk fel a harcsát, adjuk hozzá a fűszerpaprikát, kis borsot és az átnyomott fokhagymát, majd tegyük félre, amíg a többi alapanyaggal dolgozunk. (Ha nagyon elő akarunk készülni, akár előző este is elkészíthetjük, és hűtőben tárolhatjuk így.)
  2. Forraljunk vizet a halászlékockának, majd tegyük félre, amíg nem lesz szükség rá.
  3. Pirítsuk zsírjára az apró kockára vágott szalonnát, majd tegyük félre azt egy hőálló edényben. A zsíron pirítsuk meg az apróra felvágott hagymát, majd hozzáadhatjuk a szintén apró kockára vágott paprikát és paradicsomot.
  4. Ha egészen jó lecsós, adjuk hozzá a harcsát, és várjuk meg, amíg fehér lesz a húsa. Ezután szórjuk meg liszttel, és öntsük fel a halászlével. (Ha nem elég ízletes, morzsoljunk még bele egy fél vagy egész halászlékockát, esetleg pirosaranyat.)
  5. Forraljuk össze, és adjunk hozzá ízlés szerint tejfölt.

Juhtúrós-kapros galuska

  1. Készítsünk galuskát 3 tojásból és 0,5 kg lisztből, langyos víz hozzáadásával. Szaggassuk bele sós, kissé étolajos vízbe, főzzük ki, majd szűrjük le. (A galuskát csak enyhén vagy egyáltalán ne sózzuk, mert a juhtúró úgyis sós lesz.)
  2. Tegyük egy serpenyő aljára a kipirított szalonnakockákat, a villával áttört túrót és a tejfölt. Lassú tűzön, keverés mellett kezdjük el melegíteni, majd adjuk hozzá a kaprot, és a fehérborsból egy keveset.
  3. Ha szép, csomómentes a kapros-túrós szószunk, adjuk hozzá a galuskát, és keverjük el jó alaposan.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 13225
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 14.

Ajánló

Nagyszerű nyári étel, hiszen ilyenkor frissen kaphatunk hozzá paradicsomot, paprikát, kaprot, és ha van egy horgász a családban, még akár harcsát is!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyár úgy nem telik el nálunk, hogy ne készíteném el ezt az ételt. A férjem többször is evett étteremben, de mióta ezt megkóstolta, azt mondja, nincsen párja! :-)

Hozzávalók

Harcsapaprikás

Juhtúrós-kapros galuska

Címlapról ajánljuk

További cikkek