r
Nosalty Logó

Hangyaboly sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Skorpió
Hangyaboly sütemény
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A karamellkrémhez

Összesen 1348 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A karamellkrémhez

Összesen 5387 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A karamellkrémhez

Összesen 296 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    67.4 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    361 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1502.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    437 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    554 mg
  • Nátrium
    401 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.1 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    525 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    516 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 1348 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.3 g

Zsír

  • Összesen
    269.6 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1446 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6009.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    1749 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    2216 mg
  • Nátrium
    1603 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    664.3 g
  • Cukor
    449 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    297.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2099 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    785 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2065 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    421 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1295 micro
Összesen 5387 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 296 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A karamellkrémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojások szétválasztása után a fehérjét habbá verjük a cukorral, majd fokozatosanhozzáadjuk a vizet.
  2. A masszához a sárgáját egyenként hozzáadjuk és tovább verjük.
  3. Alisztet elkeverjük a sütőporral és hozzáadjuk a piskótamasszához, majd alaposan elkeverjük.
  4. A piskótát beleöntjük egy alufóliával bélelt tepsibe, amit kiolajoztunk és végül kb. 30 percig sütjük.
  5. Forrón kifordítjuk a tésztát a tepsiből és lehúzzuk róla az alufóliát.
  6. A krémhez a cukrot karamellizáljuk, és addig kevergetjük a felolvadt cukrot, amígjó barna lesz(de nem égett!),majd felöntjük a tejjel, de vigyázzunk a felcsapódó gőzzel.
  7. Ha elolvadt a cukor, a lisztet annyi tejjel elkeverjük, hogy ne legyen csomós és hozzáadjuk a karamellás tejhez. Addig kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik és hagyjuk kihűlni.
  8. Ha a krém kihűlt, akkor robotgéppelelkeverjük benne a margarint és a vaníliás cukrot.
  9. Miután kihűlt a piskóta, felkockázzuk.
  10. Egy tálat fóliával kibélelünk és ebbe helyezzük a piskótakockákat, krémmel megkenve.
  11. Egy éjszekára hűtőbe helyezzük.
  12. Újkaramellkrémet készítünk fele mennyiségben.
  13. Másnap kiborítjuk a sütit a tálcából, majd mindenhol bekenjük a krémmel.
  14. Csokoládét reszelünk a tetejére.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 378
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 30842
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 28.

Ajánló

A vizes piskótát más mennyiségben is elkészíthetjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hangyaboly sütemény
Skorpió 49 recept

Ezt a süteményt egy rokonunknál ettük először. El szerettem volna kérni a receptjét. Azt mondták, ennek különösebb receptje nincs. Sütsz egy öttojásos vizes piskótát, felkockázod, készítesz karamellkrémet, egy tálba a kockákat összeragasztod krémmel, berakod a hűtőbe, hogy összeálljon, másnap bekened a külsejét is, és reszelsz rá csokit, ennyi. Hát megcsináltuk, és jó lett.

Hozzávalók

A piskótához

A karamellkrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek