r
Nosalty Logó

Hamis panna cotta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
iceScream
Hamis panna cotta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A puding

A gyümölcsös öntet

Összesen 208 kcal
  • 16% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A puding

A gyümölcsös öntet

Összesen 835 kcal
  • 16% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A puding

A gyümölcsös öntet

Összesen 96 kcal
  • 16% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 2% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • B6 vitamin:
  • B12 Vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    1 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    0.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 208 kcal
  • 16% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 2% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • B6 vitamin:
  • B12 Vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    999.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    686 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    6 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.6 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    3.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 835 kcal
  • 16% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 2% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • B6 vitamin:
  • B12 Vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    1 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    0.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 96 kcal

Hozzávalók

A puding

A gyümölcsös öntet

Elkészítés

A puding

  1. A cukrokat és a keményítőt keverjük össze egy lábasban, a zselatint áztassuk be 3-4 evőkanál tejbe.
  2. A "pudingmixet" egy kicsi tejjel keverjük csomómentesre, majd fokozatosan adjuk hozzá az összeset.
  3. Közepes lángon folyamatos keverés mellett főzzük, amíg be nem sűrűsödik, ekkor vegyük le a tűzhelyről, és alaposan keverjük bele a zselatint.
  4. A kész pudingot öntsük kisebb tálakba, és hagyjuk hűlni, amíg elkészítjük az öntetet.

A gyümölcsös öntet

  1. A gyümölcsöket tegyük egy magasabb falú serpenyőbe, és szórjuk rá a cukrot.
  2. Alacsony lángon főzzük addig, amíg szirupos állagot nem érünk el, és a bogyók is szétfőnek.
  3. Egy sűrűbb szövésű szitán passzírozzuk át a kész mártást, hogy egy simább és magmentes öntetet kapjunk. Ez a lépés kihagyható, ha jobban szeretjük darabosabban a gyümölcsöket.
  4. Osszuk el a pudingokon a szószt, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3399
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hamis panna cotta
iceScream 8 recept

Egy morcos vizsgaidőszaki délutánon született meg a recept, a hagyományos panna cottából a tejszínt tejjel és zselatinnal helyettesítve, részletes leírás és story-köret a blogomon.

Hozzávalók

A puding

A gyümölcsös öntet

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!