r
Nosalty Logó

Hamis mézes 2. -Kókuszos szelet 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pötyi64
Hamis mézes 2. -Kókuszos szelet 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 1112 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 8896 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 371 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    62.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    626.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.4 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 1112 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    117.6 g

Zsír

  • Összesen
    499.7 g
  • Telített zsírsav
    281 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5009.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    310 mg
  • Kálcium
    491 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    742 mg
  • Foszfor
    2213 mg
  • Nátrium
    1183 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1035.3 g
  • Cukor
    634 mg
  • Élelmi rost
    95 mg

VÍZ

  • Összesen
    606.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2512 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    237 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    1020 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2385 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1552 micro
Összesen 8896 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 371 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához 15 dkg cukrot megpörkölünk, és felengedjük a 2,5 dl vízzel, félretesszük hűlni, majd a tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral, ha ez megvan, felengedjük a karamelles vízzel, hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat, végül a tojások felvert habját. Úgy sütjük, mint a piskótát.
  2. A mázhoz a tejet, a margarint, a kakaóport, a cukrot felfőzzük, majd végül belekeverjük a rumot.
  3. Mikor ezzel megvagyunk, kockára vágjuk a kihűlt tésztát, beleforgatjuk a csokoládés mázba, végül a kókuszreszelékbe.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x30x4
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 10568
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 02.

Ajánló

A süti finom önmagában is, sőt még el tudom képzelni egy vaníliás krémmel is, igaz úgy még nem próbáltam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pötyi64 57 recept

Nővérem anyósától kaptam ezt a receptet még 15 évvel ezelőtt. Azóta szerepel a sütis recepttáramban, mert egyszerű és finom. :)

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!