r
Nosalty Logó

Hamburger Norbert konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gianfranco Norbert
Hamburger Norbert konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húspogácsához

A hamburgerhez

Összesen 1090 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húspogácsához

A hamburgerhez

Összesen 6545 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húspogácsához

A hamburgerhez

Összesen 143 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    91.6 g

Zsír

  • Összesen
    59.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    392 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3200.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    515 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    1092 mg
  • Nátrium
    1356 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    533.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    360 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    1232 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2316 micro
  • Lut-zea
    779 micro
Összesen 1090 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    549.9 g

Zsír

  • Összesen
    354.9 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    138 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    2349 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19204.5 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    592 mg
  • Kálcium
    3093 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    740 mg
  • Foszfor
    6551 mg
  • Nátrium
    8138 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    267.2 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    3203.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2083 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    582 micro
  • K vitamin:
    320 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    132 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    861 micro
  • Kolin:
    2159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1444 micro
  • α-karotin
    545 micro
  • β-karotin
    7395 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    13894 micro
  • Lut-zea
    4675 micro
Összesen 6545 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    302 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 143 kcal

Hozzávalók

A húspogácsához

A hamburgerhez

Elkészítés

A húspogácsához

  1. Felkockázzuk a 3 fej hagymát egy nagy tálba, majd belerakjuk a darált húst, a sót, a fűszert, végül ráütjük a tojást, majd jól összedolgozzuk.
  2. Amikor megkaptuk a megfelelő állagot, akkor előveszünk egy jó adag sütőpapírt, és 30x30-as kockákat vágunk belőle, legalább 6 darabot. (Őszinte leszek veletek, mindenki maga dönti el, mekkora húspogácsát szeretne, de ne feledjük, hogy sütésnél összerándul a hús.)
  3. Fogjuk a kész húspépet, és legalább 6 felé elosztjuk. Előveszünk egy sütőpapír kockát, és rárakjuk az egyik adagot, majd szép kerek, lapos formát alakítunk belőle. (Lehetőleg ne legyen vékony, érje el a mutatóujj vastagságát.) Miután kész van, egy másik ilyen sütőpapír kockán megcsináljuk ugyanezt a műveletet, és ha kész, rátesszük egymásra a pogácsákat. Lehetőleg mindegyik ugyanakkora legyen, és akkor nem deformálódik el egyik sem.
  4. Ha kész van, akkor jön a trükk. Be kell rakni a fagyasztóba addig, hogy megfagyjon a hús. Ugyanis ha fagyott, jobban sül anélkül, hogy szétessen, és könnyebben fordítható is. Tehát ha kellően megfagyott, akkor jön a sütés. Közepes lángon/hőfokon süssük, -mert az a legideálisabb- teflonos serpenyőben, 3 evőkanál olajjal. Nagy lapátot használjunk, mert izmosak ezek a húspogácsák.
  5. Felvágjuk a negyedkilós cipónkat. Fontos, hogy friss legyen, és az aljára rakunk egy adag salátalevelet, paradicsomkarikát és a felszeletelt trappista sajtot, majd jól meglocsoljuk szósszal. (Én a barbecue-t ajánlom, az a legjobb szósz egy ilyen hamburgerbe.)
  6. Ha megvagyunk, akkor mehet rá a frissen sült hús. Várjunk egy kicsit, hogy a sajt jól megolvadjon, majd ezt is meglocsoljuk szósszal.
  7. Végül felkarikázzuk a 2 fej hagymánkat, és megy rá egy kis hagymakarika és szósz. A végeredmény?!... Egy igazi szörny, ami ízletes, laktató, és emellett úgy néz ki, mint a képeken! Fontos, hogy jó hozzávalókat használjatok, semmi hipermarket! Jó étvágyat barátaim... Ciao Bello
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8040
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Gianfranco Norbert 2 recept

Ez nem egy szokványos hamburger. Ez azoknak az embereknek van, akik 2 kézzel habzsolják az életet. Ez egy igazi "koleszterinszörny" De aki hedonista, az nem holmi TV-ben reklámozott kamuburger-re vágyik, és nem valami zsömleméretű szendvics-re. Számomra az igazi hamburger az itt kezdődik, mert ezzel jóllakik bárki. Még a legnagyobb gyomrú ember is. Bemutatom nektek az én hamburgerem, ahogy szeretem. Olasz módra!

Hozzávalók

A húspogácsához

A hamburgerhez

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?