r
Nosalty Logó

Halloween torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kovács Györgyi
Halloween torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 827 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 4953 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 307 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    651.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.9 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 827 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91 g

Zsír

  • Összesen
    195.4 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1309 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3909.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    736 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    621 mg
  • Foszfor
    1648 mg
  • Nátrium
    702 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    725.1 g
  • Cukor
    396 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    314.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1363 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    282 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    1070 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1307 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    667 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1751 micro
Összesen 4953 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 307 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Tészta

  1. A tojássárgákat a cukorral és a vajjal habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a rizslisztet, kakaót és a sütőport, majd óvatosan a tojásfehérjékből felvert habot is.
  3. Egy 20*13 cm-es püspökkenyérformát jól kivajazunk, kilisztezünk, és beleöntjük a tésztát.
  4. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 1 órán át sütjük, fél óra elteltével alufóliával letakarjuk, és úgy sütjük tovább.
  5. Ha megsült, kivesszük a sütőből, rácsra tesszük kihűlni.
  6. A szélesebbik fele lesz a teteje. Éles késsel a tetején felpúposodott tésztát levágjuk, amit sajtreszelőn lereszelünk, és félretesszük a díszítésig. Három felé vágjuk vízszintesen, és savanykás lekvárral megkenjük.
  7. Az oldalát és a tetejét a kihűlt krémmel vastagon megkenjük (nem kell sima, egyenletesnek lennie).
  8. Egy hegyes, éles kés segítségével hosszúkás nyílásokat vágunk a tetejébe, amikbe beleillesztjük a piskótákat, ostyalapot, a fákat. A félretett, lereszelt maradék tésztát rászórjuk, és a torta köré is hintünk belőle. Pár szellemet is ültetünk a tetejére.

Krém

  1. A tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a keményítőt, egy kevés tejjel simára dolgozzuk.
  2. Hozzáöntjük a maradék tejet, és sűrű krémmé főzzük. Kihűtjük.
  3. Ha kihűlt, az olvasztott csokoládéval és a mogyorókrémmel összedolgozzuk, és hűtőbe tesszük dermedni.

Díszítés

  1. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, és nyomózsákba töltjük, majd alufóliára fa alakot próbálunk rajzolni. Ha sikerül, hűtőbe rakjuk keményedni.
  2. Ha megdermedt, óvatosan lefejtjük a fóliáról.
  3. A babapiskótákat kettévágjuk, a simább felüket olvasztott csokoládéba mártjuk, szintén hűtőbe rakjuk dermedni.
  4. Ha megkeményedett a csokoládé rajta, kivesszük, és cukormázzal a domborúbb felére tetszőleges évszámokat írunk. Ugyanígy felévszámozzuk a Grandolettinket is.
  5. Tojásfehérjéből és cukorból kis szellemeket készítünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x13
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2811
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Halloween torta
Kovács Györgyi 57 recept

Halloweenre szerettem volna valami édességet készíteni, de már unalmasnak találtam a szellem habcsókot és a muffinokat. Valami mást szerettem volna sütni, így készült el eme rémisztően finom, ünnepi torta!

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!