Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Halloween-i fantomhabcsók recept

hozzászólások (22)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 171 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 8 adag *

összesen: 1373 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 248 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Dogfun
Dogfun Thu, 2012-11-01 22:53

fincsi lett és jól néz ki, úgyhogy viszem magammal a buliba (ha addig el nem fogy :) ). én nem csúcsosra, hanem tüskésre csináltam (pontosabban így sikerült), és mazsola helyett tortadarát raktam szemnek :) köszi a receptet!

ANDREJ
ANDREJ Thu, 2012-11-01 12:41

Most raktam be a sütöbe...Kiváncsian várjuk a kisfiammal az eredményt,de biztos finom lessz!Köszönjük szépen a receptet!!!!

erili
erili Mon, 2012-10-29 06:37

Nekem a nagymamám receptjei között (1920-ban kiadott Süteményes könyv) így van írva:,,Végy ötször annyi cukrot, ahány tojásfehérjéd van". Nagyi (sajnos már régen nincs köztünk) is így készítette a habcsókot - pl. ha buktát sütött, tojásfehérje mindig maradt - és én is így szoktam. Tehát az 5 tojáshoz nem kevés a 25 dkg cukor.

mignon
Mignon / mignon Mon, 2012-10-29 15:49

Kedves Erili!
Köszönöm a megerősítést! :)
Reméljük mindenki sikerrel jár, aki elkészíti!
További szép napot, üdvözöllek:
Mignon

ladyofice
ladyofice Sat, 2012-10-27 10:17

Száradás után csokival lehet szemet, szájat rajzolni, aki nem akarja a mazsolát!

nekemannyima
nekemannyima / nekemannyima Sat, 2012-10-27 10:00

Ne haragudjatok,hogy kötözködök,de 5 tojásfehérjéhez 25 dkg cukor csak?Nekem egy tojásfehérje felvesz ennyit.....150 fokon 60 perc.....sose lesz abból fehér szellemecske.No saltyt se értem,hogy kiemeli a receptet,max az ötletért.

neni
neni Wed, 2012-10-31 10:46

Szia! Te ne haragudj, de ha egy tojásfehérjéhez 25 dkg cukrot teszel, akkor az ehetetlenül édes lesz. Igaz, ízlések és pofonok!

nyevi70
nyevi70 Sun, 2012-10-28 12:10

Én is megpróbáltam és hasonló a tapasztalatom. A 25 dkg cukor nagyon kevés, és már 15 perc után barnul az alja, nem is hagytam bent tovább. Ízre egyébként nagyon finom.

mignon
Mignon / mignon Sun, 2012-10-28 13:37

Örülök, hogy ízre rendben volt! :)
A sütés kapcsán nekem most az a tapasztalatom, hogy ha felmelegedett 150 fokra, ki kell kapcsolni, betenni a tepsiket és így hagyni száradni/sülni kb. 1 órát. (folyamatosan figyelni!)
Üdv:
Mignon

nyevi70
nyevi70 Sun, 2012-10-28 18:15

A második adagtól én is inkább kikapcsoltam, és ahogy Te is írtad, csak szárítottam. Nagyon jól sikerültek. :-)

mignon
Mignon / mignon Sat, 2012-10-27 14:19

Kedves nekemannyima!
Meglepődtem a hozzászólásodon, mert szeretek pontos lenni a recepteket illetően, nem szoktam elírni a mennyiségeket.(persze tévedni emberi dolog!) Ezért gyorsan megnéztem az eredeti Jamie Oliver receptet, és minden stimmel, működik így a recept, ez alapján készítettem. Itt ellenőrizhető az eredeti forrás, ami 6 fehérjéhez ír 30dkg-ot, azaz fehérjénként 5dkg kell:
http://www.landmines-una.org/jamie/meringue.html
De minden plusz információnak és receptnek örülünk, ezért készítsd el te is a bevált recepted alapján, töltsd fel, hátha valakinek az a változat fog működni, tetszeni! Kíváncsian várjuk!
További szép napot, üdv:
Mignon

finis
finis / finis Fri, 2012-10-26 17:30

mit ajánlanál nekem mert a mazsolával ki lehetne üldözni a világból.mogyoródarabka?

kono
kono Fri, 2012-10-26 10:42

De ez tényleg tökjól hangzik, mondjuk a mazsolát szerintem hanyagolom majd, inkább valami más aszalt gyümit vagy egyebet találok ki szemnek...

Zsolnai
Zsolnai Tue, 2012-10-09 17:15

Szia!
Tuti, hogy 60 percig kell őket sütni, nem fognak megégni?

mignon
Mignon / mignon Tue, 2012-10-09 23:01

Szia!
150 fokon kb. 1 óra, persze eltérés lehet, minden sütő más és más. De ez nem nagy hőfok, inkább szárítás. Figyeld azért folyamatosan.
Remélem sikerül és ízleni fog!
Üdvözöllek:
Mignon

171
tojásfehérje 5 db
porcukor 25 dkg
1 csipet
mazsola 10 dkg
narancshéj 2 kk